Čechům v souboji o druhé místo nepomohl ani vlastní gól. S Velšany remizovali 2:2

Čeští fotbalisté měli v pátek večer na program v pražském Edenu jeden z veledůležitých soubojů v rámci kvalifikace na MS 2022. V něm se utkali v přímém soboji o druhé místo v tabulce skupiny E a tudíž o větší šanci dostat se do baráže s Walesem. Češi sice v první půli po Ramseyho zakončení prohrávali 0:1, zanedlouho se však podařilo naštěstí vyrovnat Jakubu Peškovi. Štěstí stálo při českém mužstvu i v úvodu druhého dějství, kdy Ramsey dval malou domů náradnímu gólmanovi Leicesteru Wardovi, jenomže se mu míč přehoupl přes kopačku a nakonec doputoval až za brankovou čáru. Vypadalo to s nadějemi na důležité tři body pro Česko nadějně, ale v závěru vládli na hřišti opět Ostrované a nakonec tak dokázali vyrovnat na konečných 2:2.

Realizační tým v čele s koučem Jaroslavem Šilhavým měl před veledůležitým kvalifikačním utkáním opět obrovské problémy s tím, jak poskládat základní sestavu. V předešlých dnech se mu totiž omluvili ze zranění hned tři slávisté (Bořil, Masopust a Ševčík) a Coufal z West Hamu. Navíc den před zápasem přišel i o možnost postavit do zápasu Tomáše Holeše. V sestavě se tak objevili na krajích obrany Novák s Matějů, navíc mohl český stratég opět počítat s kanonýrem Patrikem Schickem.

Ani Velšané nepřijeli do české metropole kompletní, neboť jim scházela největší hvězda Gareth Bale, jenž je momentálně zraněný. Ovšem i bez nějdokázali Ostrované hned několikrát nebezpečně zahrozit. Poprvé tomu tak bylo v 19. minutě, kdy se před gólmanem Vaclíkem zjevil Moore, jemuž se ale naštěstí tehdy českého brankáře překonat nepodařilo. Pak uviděl žlutou kartu za přílišné řeči Antonín Barák a ten tak kvůli tomu přijde o pondělní duel s Běloruskem.

O deset minut později, ve 36. minutě, přišla pro Čechy další špatná zpráva. Po brejkové situaci se dostal k zakončení Ramsey a ten poté, co položil na zem gólmana Vaclíka snadno dostal míč do sítě, 0:1 pro Wales. Dvě minuty na to si ale mohlo téměř 17 000 fanoušků v Edenu zařvat "gól", když se po spolupráci Hložka a Nováka dosta k dorážce do odkryté branky Jakub Pešek a sparťanský fotbalista tak potvrdil svou formu i v národním týmu, 1:1.

Z druhého poločasu neuběhlo ani pět minut a česká radost propukla v Edenu podruhé.  Zaloužili se však o tom sami hosté. Ramsey totiž tehdy posílal "malou domů" gólmanovi Wardovi, jenže ten svůj pokud o rozehrávku placírkou nezvládl, míč mu přes kopačku přeskočil a dokutálel se až za brankovou čáru, i když velšský brankář dělal co mohl.

Jenomže cesta za vytouženými třemi body z tohoto utkání to byla z českého pohledu nakonec neúspěšná. Postupem času to byli spíše Ostrované, kteří se hrnali do útočení a Češi pomalu nevěděli kam dřív skočit. Na hřištěse vdresu Walesu dostal Wilson a právě on distribuoval jednu přihrávku za druhou směrem dopředu. Jednou takhle v 69. minutě našel ideálně Jamese a tomu se podařilo střelou na vzdálenější tyč vyrovnat na 2:2.

A nemuselo zůstat jen u toho. Za chvli měl Vaclík co dělat proti šanci Ramseyho, čtvrthodiny před koncem pak zakončoval hlavou těsně mimo Moore. Poté, co kouč Šilhavý oživil několika střídáními český tým, i on se dostal do série příležitostí, v níž vyčnívala nebezpečná střela Schicka, kterou schytal jeden z velšských obránců do hlavy. Závěr zápasu byl ve znamení hry nahoru dolu, ale Češi už si žádnou vyloženou příležitost nevypracoval.

Zápas tedy skončil nerozhodně 2:2 a pro Čechy tak neexistuje jiná možnost, jak se dostat z druhého místa z kvalifkace do baráže, než vyhrát zbývající dva kvalifikační duely. Ten pondělní v Rusku proti Bělorusku a ten listopadový doma proti Estonsku.

Konečný výsledek:

ČR - Wales 2:2 (1:1)Branky: 38. Pešek, 49. Ward (vl.) - 36. Ramsey, 69. James

Související

Lionel Messi

Lionel Messi po přestupu do Ameriky: Na dalším MS už mě v dresu Argentiny neuvidíte

V posledních dnech bylo kolem jedné z největších fotbalových hvězd Lionela Messiho živo. Vše začala zpráva o tom, že po ohlášeném konci v Paris Saint Germain s největší pravděpodobností nezamíří ani do Barcelony, ani do Saúdské Arábie, ale do zámořské MLS, kde bude hrat za klub Inter Miami. Právě Spojené státy americké budou spolu s Kanadou a Mexikem nejbližší světový šampionát a na něm už slavného Argentince fotbaloví fanoušci neuvidí. 
Chorvaté si na MS poradili s Kanaďany

MS ve fotbale: Belgičani propadli s Marokem, Chorvaté si poradili s Kanaďany. Španělsko s Německem se rozešly smírně

Ani další den fotbalového mistrovství nebyla nouze o překvapivé výsledky. O první z nich se postarali už v prvním zápase dne Kostaričané, kteří vypadali, že ani v tomto zápase nevystřelí na branku, stejně jako v tom úvodním proti Španělsku, jenže k jedné střele se v zápase s Japonskem přeci jenom dostali a právě z ní v 81. minutě Fuller rozradostnil nejen tuto jihoamerickou zemi, ale i Němce, kteří tak zůstávají ve hře o postup. O to víc, že se našim západním sousedům se podařilo ve šlágru se Španěly vyválčit bod za remízu 1:1. Nahnuté to naopak mají Belgičané, kterým se vzdálil postup ze skupiny poté, co s Marokem prohráli 0:2 a budou se muset o postup porvat s Chorvaty. Ti naopak měli s Kanadou jednodušší práci, jelikož ji porazili bez větších problémů 3:1, přestože Kanaďané vstřelili zatím nejrychlejší gól šampionátu.

Více souvisejících

fotbal MS Fotbal

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 27 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

Rusko a Ukrajina si vymění 48 vysídlených děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy