Češi mají pro změnu dopravní trable. Porucha letadla odkládá let do Švédska

Podle původního plánu měli čeští fotbaloví reprezentanti již během úterního odpoledne odleztět ndo švédského Stockholmu na čtvrteční barážový zápas se Švédy. Jenže jakoby toho český tým neměl dost se zraněnými v mužstvu, ještě musejí řešit nepříjemnost s odletem. Ten musel být totiž odložen na středu kvůli poruše letadla.

Fotbalisté tak tedy museli z paluby letadla zase zpátky na hotel a noc na středu tak přečkají v Praze. Informoval o tom média tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý. "Věříme, že když už musíme tyhle starosti řešit, tak vše nakonec dopadne jako vloni při Euru, kdy jsme po podobných problémech porazili Nizozemsko a postoupili do čtvrtfinále mistrovství Evropy," nechal se slyšet konkrétně.

Původní plán byl takový, že z pražské Ruzyně měl odletět letoun do Švbédska v 16:00. Poté, co se závada zjistila ještě na letišti, se toto letadlo muselo s celou posádkou otočit zase zpátky.

Jen pro připomenutí, nestalo se tak poprvé, kdy čeští reprezentanti museli kvůli technickým problémům svůj odlet na zápas odložit. Například se tak stalo během loňského mistrovství Evropy, kdy podobnou zálržitost museli řešit před odletem na osmifinálový duel s Nizozemskem hraného v Budapešti. Nakonec se na místo určení ostali o půlden později a navíc je musel do maďarské metropole dopravit náhradní stroj. A ještě v roce 2018, v době, kdy u trenérského kormidla národního týmu stál ještě Karel Jarolím, se pak později dostali Češi na přípravný turnaj v Číně.

Dodejme, že ještě před čtvrtečním výkopem 20:45 v Solně poblíž Stockholmu den před tím ještě povedou předzápasový trénink. Pokud se Čechům podaří vyhrát, postoupí do finále baráže, kde se utkají s Polskem.

Související

Lionel Messi

Lionel Messi po přestupu do Ameriky: Na dalším MS už mě v dresu Argentiny neuvidíte

V posledních dnech bylo kolem jedné z největších fotbalových hvězd Lionela Messiho živo. Vše začala zpráva o tom, že po ohlášeném konci v Paris Saint Germain s největší pravděpodobností nezamíří ani do Barcelony, ani do Saúdské Arábie, ale do zámořské MLS, kde bude hrat za klub Inter Miami. Právě Spojené státy americké budou spolu s Kanadou a Mexikem nejbližší světový šampionát a na něm už slavného Argentince fotbaloví fanoušci neuvidí. 
Chorvaté si na MS poradili s Kanaďany

MS ve fotbale: Belgičani propadli s Marokem, Chorvaté si poradili s Kanaďany. Španělsko s Německem se rozešly smírně

Ani další den fotbalového mistrovství nebyla nouze o překvapivé výsledky. O první z nich se postarali už v prvním zápase dne Kostaričané, kteří vypadali, že ani v tomto zápase nevystřelí na branku, stejně jako v tom úvodním proti Španělsku, jenže k jedné střele se v zápase s Japonskem přeci jenom dostali a právě z ní v 81. minutě Fuller rozradostnil nejen tuto jihoamerickou zemi, ale i Němce, kteří tak zůstávají ve hře o postup. O to víc, že se našim západním sousedům se podařilo ve šlágru se Španěly vyválčit bod za remízu 1:1. Nahnuté to naopak mají Belgičané, kterým se vzdálil postup ze skupiny poté, co s Marokem prohráli 0:2 a budou se muset o postup porvat s Chorvaty. Ti naopak měli s Kanadou jednodušší práci, jelikož ji porazili bez větších problémů 3:1, přestože Kanaďané vstřelili zatím nejrychlejší gól šampionátu.

Více souvisejících

fotbal MS Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy