Česká fotbalová reprezentace klesla o jedno místo. V žebříčku FIFA je dvaatřicátá

Mezinárodní fotbalová federace FIFA ve středu zveřejnila aktualizovaný žebříček národů FIFA, ze kterého vyplývá, že v něm česká fotbalová reprezentace na závěr tohoto kalendřářního roku 2021 klesla o jednu pozici a je tak na 32. místě. Nejlepším národním týmem je pak nadále ten belgický.

Češi tak opustil jednatřicátou pozici, na které se ocitali od letošního srpna. Mimochodem, právě jednatřicátá příčka byla tou nejlepší od roku 2016, na které se český národní A-tým nacházel. Stalo se tak i když svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého v prosinci nehráli žádný duel. Může za to totiž Alžírsko, které se před český tým dostalo a to díky tomu, že před nedávnem vyhrálo Arabský pohár.

Na čele žebříčku FIFA se nic nemění prakticky od podzimu roku 2018. Právě od té doby na něm nalezneme Belgii. Následuje druhá Brazílie a třetí Francie. Elitní desítka zůstává stejná od posledního srpnového žebříčku, až na jedenácté pozici je k vidění prvníí změna, neboť na tuto pozici se posunuly Spojené státy americké.

Není bez zajímavosti, že jen za prosinec se odehrál celkem 58 mezinárodních utkání, za celý rok 2021 jich pak bylo rekordních 1116.

Na další žebříček FIFA si fotbalová veřejnost bude muset počkat až do 10. února. Na první zápas českého týmu v novém kaledářním roce 2022 pak do konce března, kdy budou Češi hrát baráž o postup na mistrovství světa v Kataru.

Pořadí reprezentací v žebříčku FIFA k 23. prosinci (v závorce předchozí umístění):

1. (1.) Belgie 1828 b.2. (2.) Brazílie 18263. (3.) Francie 17864. (4.) Anglie 17565. (5.) Argentina 17516. (6.) Itálie 17417. (7.) Španělsko 17058. (8.) Portugalsko 16609. (9.) Dánsko 165510. (10.) Nizozemsko 165411. (12.) USA 164912. (11.) Německo 164813. (13.) Švýcarsko 164314. (14.) Mexiko 163815. (15.) Chorvatsko 162116. (16.) Kolumbie 160717. (17.) Uruguay 159718. (18.) Švédsko 158819. (19.) Wales 157820. (20.) Senegal 1562

...

32. (31.) ČR 1510

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Trable u Hložka pokračují. Kvůli zranění nebude Leverkusenu k dispozici až čtyři týdny

Těžké časy českého fotbalového útočníka Adama Hložka pokračují. Poté, co se v posledních dnech v Německu u něj mluví o případném hostování, a poté, co se mu úplně nevydařil poslední reprezentační sraz, si nyní zkomplikoval svou cestu k nominaci na letošní fotbalové Euro zraněním. To si přivodil během sobotního bundesligového zápasu Leverkusenu s Unionem Berlín, ve kterém si poranil levý kotník.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy