Další Čech v Bundeslize? Nováčka z Gelsenkirchenu by měl posílit Alex Král

Alex Král už je o krok blíže k nové angažmá poté, co před nedávnem díky výjimce Mezinárodní fotbalové federace FIFA přerušil smlouvu se Spartakem Moskva. V těchto dnech má totiž jednat s bundesligovým nováčkem Schalke 04 a jak informuje německá agentura SID, k tomu, aby byl přestup dokonán je potřeba ze strany Alexe Krále akorát podrobit se lékařské prohlídce. Až se tak stane, bude se moct stát součástí kádru a připravovat se s ním na soustředění v Rakousku.

Výjimku z pravidel umožnila FIFA všem zahraničním fotbaistům působící v Rusku a na Ukrajině kvůli právě probíhající válce na Ukrajině vyvolané ruskou invazí. Proto tak tedy mohl Král přerušit kontrakt se Spartakem Moskva, ktreý měl uzavřený až do roku 2023.

Jen pro připomenutí, Král tam přestoupil z pražské Slavie v létě 2019, přičemž minulou sezónu 2021/22 hostoval ve West Hamu po boku Tomáše Součka a Vladimíra Coufala. Jako oni, ale Král do kádru kouče Davida Moyese nezapadl. V jeho dresu nastoupil jen do šesti zápasů a sešel tak z očí i zájmu reprezentačních trenérů.

Nyní tak s největší pravděpodobností, jak uvedlo i samo Schalke, posíl právě tohoto navrátilce do Bundesligy, kterého nově trénuje Frank Kramer, který i přes postup klubu zpátky mezi německou elitu nahradil Mikea Büskense.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Schalke 04

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Princezna Kate se věnuje rodině. Vyfotila nový snímek nejmladšího Louise

Princezna Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, se sice aktuálně nevěnuje povinnostem člena královské rodiny, ale rodinu má stále na prvním místě. Britům to dokázala v úterý, kdy její nejmladší syn Louis oslavil šesté narozeniny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy