Další možný kandidát na šéfa FAČR? Když nebude kandidovat Šmicer, zkusí to Haindlová

V nedávném díle pořadu O2 TV sport "Tiki-Taka" se nechal bývalý fotbalista Vladimír Šmicer slyšet, že by se mohl ucházet o nejvyšší post ve Fotbalové asociaci ČR (FAČR) příští rok, kdy je na programu volební valná hromada. Nyní se k možnosti kandidovat na šéfa FAČR vyjádřila i šéfka České asociace fotbalových hráčů Markéta Vochoska Haindlová. Učinila by tak v případě, pokud by Vladimír Šmicer nakonec nekandidoval.

„Já budu dělat Vláďovi sekretářku, myslím to vážně. Z toho domu by ale musela zmizet i uklízečka,“ komentovala se vtipem nedávné Šmicerovo vyjádření o jeho možné kandidatuře na nejvyššího bosse tuzemského fotbalu. "Pro něj bych dělala i tu sekretářku. Myslím, že by ji potřeboval, ráda mu pomůžu,“ říká nyní k uvažovanému kroku Vladimíra Šmicera, jenž mimochodem je čestným předsedou a členem výkonného výboru ČEské asociace fotbalových hráčů (ČAFH), jíž je Haindlová šéfkou, jedna z mála fotbalových funkcionářek u nás.

„Ráda ho podpořím, stejně jako jiného důvěryhodného kandidáta. A když nikdo takový nezbude, pak do toho asi půjdu. Už jen proto, aby byl i jiný kandidát než ten ze současné fotbalové struktury," nechala se dále slyšet žena se vzděláním zaměřeným na sportovní právo, která už se snažila změnit nejvyšší fotbalové struktury v Česku svou kandidaturou v letech 2013 a 2017.

Právě Vladimír Šmicer je podle ní jedinou možnou zárukou změn v českém fotbale, nikoho takového dalšího v inicitativě "Fotbalové evoluce" nevidí. "Moc ráda bych podpořila Vláďu Šmicera, o kterém vím, že to myslí velmi dobře. Za těch deset let, co se potkáváme častěji, jsem ho poznala jako slušného a férového člověka. Takových lidí je ve fotbale hrstka. Jen se ne úplně ztotožňuji s celou iniciativou Fotbalová evoluce," říká konkrétně v rozhovoru pro isport.cz

„Nejdříve jsem o tom nepřemýšlela, ale teď už uvažuji trochu jinak. Z celé České republiky, z krajů, okresů nebo klubů, mě – když to tak řeknu – přemlouvají, abych kandidaturu podala. A nyní o tom hodně vážně přemýšlím. Pokud ale uvidím rozumného kandidáta, určitě proti němu nepůjdu," prozradila Haidlová, kdy přesně začínala naplno uvažovat o své kandidatuře. "Také se hovoří o Petru Fouskovi (bývalý generální sekretář FAČR a fotbalový diplomat), který se podle mých informací ještě finálně nerozhodl. Ještě trochu vyčkám, ale v momentě, kdy by se žádný důvěryhodný kandidát neobjevil, kandidaturu bych podala. Neříkám tedy na sto procent, že to tak bude, záleží na dalším vývoji situace. Nicméně jsem o tom přesvědčena více než předtím. Právě i proto, že mě oslovují nejrůznější lidé. Fotbalu se věnuji dlouho, myslím, že si zaslouží změnu. A ne jen dílčí. Celkovou.“

Je toho názoru, že by nikdo, kdo je v současném vedení čského fotbalu v čele s Martinem Malíkem a tím pádem, kdo je spojen s Romanem Berbrem, jehož říjnovým zatčením začala u nás nejnovější fotbalová kauza týkající se nejen ovlivňování výsledků zápasů, už neměl na nejvyšší post kandidovat. Podle ní i ti, kteří se v současnosti tváří, že jim vadí, co se za Romana Berbra v asociaci dělo, souhlasili s tím, co se v zákulisí dělo. Prozradila, že už jí některé okresy vyjadřovaly podporu. „Z jednoho okresu za mnou vážili cestu vlakem pomalu přes celou republiku, aby mě přesvědčili, že jim to, co se děje ve fotbale, není jedno, abych jim pomohla. Přijeli za mnou i z jižních Čech nebo zástupci z Moravy. Ráda pomůžu, pak záleží na tom, jestli najdeme silného kandidáta, kterému můžeme věřit, nebo nikdo nezbude, a pak do toho asi půjdu. Dříve jsem podporu sama sháněla, nyní jezdí ostatní za mnou," připomíná Haindlová, která tak věří, že v současnosti po zatčení Romana Berbra větší šance na podporu její kandidatury.

Na závěr odmítla, že by se snad svou možnou kandidaturou do čela FAČR chtěla zviditelnit, stejně jako Českou asociaci fotbalových hráčů. „Nic takového za tím není. Kdybych to tak chtěla, udělala bych to už dávno, když nynější situace ve fotbale vznikla. Asi to s sebou tenhle vedlejší faktor nese, ale je to to poslední, o co mi jde. Opravdu mi není lhostejné, jak to v českém fotbale vypadá.“ řekla k tomu Haindlová.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.
Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FAČR Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

včera

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

včera

včera

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy