Další přestupová bomba potvrzena. Sparťanský útok posílí exslávista Jan Kuchta

To, o čem se v pátek večer v záýkulisí jen spekulovalo, se nakonec stalo přeci jenom skutečností. Kádr fotbalové Sparty opravdu posílí útočník Jan Kuchta, jenž tak přichází z Lokomotivu Moskva. Tam odešel teprve letos v lednu z pražské Slavie, se kterou získal v sezóně 2020/21 mistrovský titul. Nyní tedy bude hrát za pražskou Sparu, kam odchází na roční hostování s opcí.

V tuzemské nejvyšší soutěži se Kuchta dosud obevil v následujících klubech: Bohemians 1905, Žižkov, Slovácko, Teplice, Liberec a Slavia. Tam přišel poprvé v létě 2020 a v následující sezóně 2020/21 s ní hned získal mistrovský titul. Tehdy se tak stal společně se sparťanem Adamem Hložkem nejlepším kanonýrem ligy s patnácti přesnými trefami na kontě. Jinak jich v dresu Slavie nasbíral dohromady 32 během 65 utkání.

Během pouhých deseti odehraných zápasů v dresu Lokomotivu Moskva zaznamenal tři góly a dvě asistence. Poté, co letos v únoru vypukla ruská invaze na Ukrajinu, snažil se z Ruska co nejrychleji odejít a mohla mu pomoct k tomu i FIFA svbou výjimkou spočívající v přerušení kontraktů v Rusku a na Ukrajině.

Nakonec ale na základě ní neodchází, Sparta měla o pětadvacetiletého reprezentanta zájem. Hráč zaujal pak především svými nedávnými výkony v národním A-týmu v rámci Ligy národů, kde vstřelil dvě branky.

„Jakmile se naskytla možnost Honzu získat, okamžitě jsme začali jednat, protože byl v úzkém okruhu útočníků, na které jsme v posledních měsících cílili. Trenér s tímto příchodem ihned souhlasil. Posílit tým o prověřeného střelce bylo důležitým bodem v tomto přestupním období. Důležitými atributy Honzovy hry jsou rychlost, napadání rozehrávky soupeře, kvalita v zakončení. Je v ideálním věku, vybudoval si dobrou pozici v reprezentaci, náš tým se s ním stává od první chvíle silnější," uvedl ke zvučné posile Sparty na klubovém webu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putina volilo přes 87 procent lidí. V Kremlu bude sedět dalších šest let

Ruský prezident Vladimir Putin bude ve funkci dalších šest let. Volilo ho přes 87 procent lidí, vyplývá z údajů ruské centrální volební komise po sečtení více než 99 procent odevzdaných hlasů. O průběžných výsledcích informovala ruská státní agentura TASS

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy