Další případ nakaženého koronavirem v Karviné? LFA uklidňuje, že se nejedná o nový

Fotbalová Karviná nadále nenechává první fotbalovou ligu chladnou. Ve čtvrtek přišla totiž z zpráva od Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje, že se v týmu nakazil koronavirem další jeho člen. Podle Ligové fotbalové asociace (LFA) se ale o žádný nový případ v klubu nejedná, naopak o něm věděli již od úterý, kdy se situací v Karviné zabýval ligový výbor.

Připomeňme, že celý klub se aktuálně nachází ve čtrnáctidenní karanténě poté, co se v něm začátkem tohoto týdne objevilo hned několik případů nákazy covidem-19. Podle Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje se nyní v Karviné objevil další takový případ. „Mohu potvrdit dalšího pozitivně testovaného hráče, ve čtvrtek jsme dostali zprávu od Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje," uvedl k tomu kubový tiskový mluvčí Adam Januszek.

Podle samotného zřizovatele dvou profesionálních fotbalových soutěží u nás LFA ale klub tímto svým prohlášením zbytečně vyvolává paniku. „Poslední zmiňovaný případ není nový. Takhle to vypadá, že se nákaza dál šíří. Přitom ústně jsme o něm my i klub byli informováni již od úterý, jen ve čtvrtek byl potvrzen písemně," stojí konkrétně v její reakci na aktuální dění v Karviné.

Z obou těchto vyjádření je patrné, že mezi Karvinou a LFA nepanuje zrovna přátelská atmosféra. Právě LFA by ráda ligu dohrála i přes několik nakažených v karvinském klubu a tak během tohoot týdne přišla s návrhem, že přeloží závěrečná kola skupiny o záchranu a baráž na konec června potažmo na 1. srpna, kdy by měla sezóna skončit právě odvetnými duely baráže. V případě nedohrání se šéf LFA Dušan Svoboda nechal slyšet, že by muselo příští sezónu Fortuna ligy hrát netradičně 17 mužstev, pořičemž by se tak v příští sezóně nadstavba nehrála.

O Karviné a koronaviru v tomto klubu se bude zabývat ligový výbor 17. července. Právě na tento datum bylo svoláno grémium tuzemských profesionálních klubů. Ještě před tímbudou v Karviné další plošné testy na covid-19 za účelem aktuálních informací o epidemiologické situaci v klubu.

Dodejme, že v Karviné byly pozitivně testovaní tři hráči a jeden člen vedení.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.
Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Karviná Fotbal

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

včera

včera

Pomoc Západu při vyšetřování útoku nechceme, podporoval by svou teorii, tvrdí Lavrov

Rusko nepotřebuje pomoc Západu při vyšetřování útoku v koncertním sále Crocus City Hall u Moskvy. Uvedl to šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov a odsoudil "dvojí metr."

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy