Další změna trenéra. Ve fotbalovém Zlně skončil Josef Csaplár

Po Ivanu Kopeckém, který koncem září skončil na lavičce prvoligové Opavy, se nyní v pondělí uskutečnil další vyhazov z lavičky v rámci tuzemské nejvyšší fotbalové soutěži. Tentokrát se tak stalo ve Zlíně, kde skončil po neúspěšných výsledcích Josef Csaplár. Pro něj se stala definitivní konečnou čtyřgólová porážka v Ostravě, po které se tak valašský celek ocitl až na předposledním místě ligové tabulky. Po Csaplárovi přebírá tým dosavadní Jan Kameník. „Ke Kameníkovi teď hledáme asistenty, realizační tým chceme mít během několika dní kompletní. Mužstvo potřebuje v reprezentační pauze tvrdě trénovat," nechal se slyšet klubový majitel Zdeněk Červenka.

Připomeňme, že Csaplár nastoupil do klubu ke konci předešlého ročníku 2018/19, kdy vystřídal Romana Pivarníka, jenž doplatil na nedobré vztahy s hráči. To Csaplár skončil především kvůli tomu, že za dosud odehraných dvanáct kol získal Zlín pouhých 10 bodů, přičemž dokázal vstřelit jen devět branek. Samotný majitel Zdeněk Červenka neztrácel dobrou náladu ani při tom, kdy přibližoval, co od nového realizačního týmu čeká. „Co si slibujeme od změny? Abychom se co nejdřív herně i výsledkově zvedli a tabulka se díky tomu obrátila naruby. Druhé místo by nebylo špatné. Ale budeme samozřejmě hrozně rádi i za dílčí zlepšení," řekl s úsměvem na tváři.

Zároveň dodává, že rozhodně není zklamán z toho, že jeho angažování Josefa Csaplára nevyšlo zrovna podle jeho představ. „Takový je život. Beru to jako realitu. Naše spolupráce se prostě nepovedla. Nasbíral jsem sice během ní spoustu nových podnětů, ale výsledky se nedostavily," řekl.

Pro setrvání Csaplára ve Zlíně nemluvily ani koučovy pozápasové tiskové konference. Třeba po jednom prohraném  domácím zápas mluvil o solidně postavených základech v klubu, po posledním prohraném zápase s Ostravou zase mluvil o problémech hlubšího rázu. „Já jsem to registroval, ale zase tak moc jsem neřešil, co povídá do médií. My jsme si vždycky všechno vysvětlovali tváří v tvář u stolu při pravidelném společném sezení," přiblížil spolupráci s Csaplárem Červenka.

Sedmatřiceiletý Kameník už v minulosti jednou Zlín jako trenér vedl, nyní se tak opět ujme kormidla a poprvé bude v akci spatřen 19. října v duelu proti Mladé Boleslavi.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Zlín Fotbal

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

včera

Chladné počasí pokračuje. Meteorologové očekávají další mrazivé noci

Mrazivé noci budou pokračovat i v tomto týdnu, vyplývá z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Během nadcházející noci klesnou teploty pod nulu na většině území. Uprostřed týdne pak může i sněžit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy