Darida se definitivně rozloučí s reprezentací. Učiní tak v Edenu před Walesem

Ještě před začátkem letošního evropského šampionátu oznámil tehdejší kapitán fotbalového národního týmu Vladimír Darida svůj konec v reprezentaci. Málokdo od něj takovéto rozhodnutí tehdy čekal. Nyní se připravuje oficiální rozloučení s tímto jednatřicetiletým fotbalistou, které by se tak mělo uskutečnit před začátkem zápasu s Walesem v pražském Edenu v pátek 8. října.

Darida, jenž na klubové úrovni stále hraje za Herthu Berlín, se pochopitelně tohoto aktu příští týden v pátek zúčastní. "Do Prahy se moc těším. Doufám, že přijde co nejvíce fanoušků a že pak všichni společně budeme fandit klukům proti Walesu," nechal se slyšet Darida.

"Fotbalu jsem dosud obětoval vše a fotbal mi to na oplátku plně vrátil a vrací. Všechno však něco stojí. V minulé bundesligové a reprezentační sezoně jsem strávil na zápasech a soustředěních 140 dnů mimo domov. Teď už však chci mnohem víc času trávit s rodinou a s malým synem," pokračoval dále Darida.

"Vláďa byl pevnou součástí reprezentace v posledních 10 letech. Byl u úspěšných mistrovství Evropy a v poslední době dělal i kapitána. Myslím, že si rozloučení s fanoušky zaslouží. I proto doufám, že jich na stadion přijde co nejvíc," řekl k působení Vladimíra Daridy v reprezentaci Libor Sionko, manažer národního týmu.

Jen pro připomenutí. Darida nastoupil během své reprezentační kariéry k 76 zápasům za národní A-tým, díky čemuž se tak v tomto ohledu dostal v historické tabulce na 14. příčku. Během těchto utkání pak zaznamenal Darida osm branek. V reprezentačním dresu se představil hned na třech mistrovství Evropy, přičemž na dvou z nich dotáhl český tým do čtvrtfinále včetně toho letošního.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal Vladimír Darida

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy