Do příští sezóny už Kanga v dresu Sparty nenastoupí. Svérázný Gaboňan se vrací na Balkán

Platil za největší oporu sparťanského klubu a už už se zdálo, že jeho divoký vztah s vedením pražské Sparty je již urovnán a prodlouží tak s klubem svůj kontrakt. Nyní už je všechno jasné. Na Letné už sparťanští fanoušci jednoho z nejlepších kanonýrů v klubu nespatří, neboť se vrací do Crvene Zvezdy Bělehrad.

Devětadvacetiletý středopoař a autor 31 branek z pokutových kopů v rudém sparťanském dresu se tedy vrací zpátky na tu fotbalovou adresu, ze které přišel do Prahy v lednu 2018. "Jsem zpátky, protože mám dobré vztahy s lidmi z klubu. Samozřejmě znám všechny cíle, které s sebou dres Crvené zvezdy přináší. Myslím, že moje zkušenost může být důležitým faktorem na cestě k jejich naplnění. Cílem je titul a účast ve skupině evropských pohárů," nechal se slyšet ke svému přestupu do Srbska Kanga.

Pražané se své hvězdy nechtěly vzdát a nabídli mu roční smlouvu s opcí na další sezónu, přičemž ta by se aktivovala automaticky podle toho, jak by se v sezóně 2020/21 Kangovi ve Spartě dařilo. Kangovi se ale tato nabídka nepozdával a naopak chtěl, aby mu Sparta nabídla rovnou dvouletou smlouvu.

"Za dva a půl roku, co Kanga v našem klubu působil, splňoval vše, jak bychom si představovali, ať už na hřišti i mimo něj, jen poslední tři měsíce před vypršením smlouvy," uvedl ke Kangově osobnosti sportovní ředitel Letenských Tomáš Rosický a nastínil jednání klubu s hráčem: "Navrhli jsme model: hraješ, plníš úkoly trenéra, jsi disciplinovaný, máš dvouletý kontrakt. Takovou délku nové smluvní spolupráce si sám Kanga představoval. Tento model byl ale zároveň nastavený takto: nejsi disciplinovaný, nerespektuješ spoluhráče a kouče, pak nehraješ a budeš tu s námi jen rok."

Připomeňme, že v prvním půlroce svého působní na Letné zaznamenal Kanga pouze čtyři branky, v dalších ročnících pak nastřílel vždy shodně 12 gólů a v poslední sezóně patřil spolu s Liborem Kozákem nejlepším klubovým kanonýrem.

Po jeho odchodu tak tedy nyní Sparta pracuje v přípravě se zálohou, ve které nechybějí kapitán Bořek Dočkal, Adam Hložek, nejmladší člen v kádru Adam Karabec a nadějní středopolaři Filip Havelka a Jan Fortelný. Poslední dva jmenovaní se do klubuvracejí po hostování a v nové sezóně půjde z jejich strany o boj o místo v kádru.

"Náš mančaft stavíme na hodnotách, které každý respektuje a dodržuje. Naše strategie je nadále budovat zdravý, hladový tým, ve kterém si budou hráči pomáhat, bojovat jeden za druhého. Tým, který bude společně růst. Budou v něm dostávat šanci mladí hráči, naši odchovanci a budeme ho doplňovat o zkušené fotbalisty, kteří mladším pomohou v rozvoji jejich kariéry," zakončil Rosický.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy