Do Stockholmu až se zpožděním. Fotbalisty Slovácka zaskočil problém na letišti

Ve čtvrtek nastoupí fotbalisté Solvácka ke svému nejdůležitějšímu utkání v historii jelikož bude obhajovat týden starou domácí výhru 3:0 a jsou tak blízko k historickému postupu do skupiny jakéhokoliv evropského poháru, v tomto případě Evropské konferenční ligy. Jenže ještě na české půdě potkala uherskohradišťský klub nepříjemnost v podobě zpožděného odletu z Brna. Z Rigy totiž hráčům nepřicestovalo letadlo, kterým měli původně do Stockholmu odletět a tak byli hráči dočasně ubytování do brněnského hotelu, kde čekají na pozdější odlet do Švédska.

Už v osm hodin ráno byl termí původního odletu Slovácka do Stockholmu. Jenže původní letoun zůstal v Rize a nastalytak pro klub nečekané problémy. "Vypadá to, že odletíme až kolem dvacáté hodiny," uvedl nakonec mluvčí klubu Marek Jurák.

Oproti původním plánům tak tedy podle všeho po příletu do Švédska zamíří fotbalisté ihned do hotelu přímo na stadionu v Solně a na jeho trávníku se tak oproti zvyklostem poprvé ukáží až v den zápasu, jenž začíná ve čtvrtek od 19:00.

Tým kouče Martina Svědíka se tak mezitím během středy ubytoval v brněnském hotelu u Výstaviště a kromě toho si ještě stihl střihnut hodinový trénink na hřišti Moravské Slavie. Právě tady mimochodem trénovali fotbalisté Fenerbahce Istanbul před odvetným utkáním na Slovácku.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) 1. FC Slovácko Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy