Dres národního týmu už neoblékne. Kadeřábek se rozhodl ukončit reprezentační kariéru

Ve svých devětadvaceti letech se fotbalový pravý obránce, jenž naskakoval i v záloze, Pavel Kadeřábek rozhodl ukončit svou reprezentační kariéru. Svůj krok odůvodnil zdravotními potíženi. Fotbalista do této doby tak nastoupil do celkem 48 reprezentačních duelů, přičemž v nich dokázal vstřelit tři branky. Poprvé se představil v reprezentaci v roce 2014 a naposledy loni v červnu ve čtvrtfinále mistrovství Evropy proti Nizozemsku.

Právě po tomto evropském šampionátu se u něj začaly objevovat zdravotní problémy, kvůli kterým se rozhodl, že nebude nic riskovat a loni na podzim tak ani jednou nereprezentoval.

"Důvod tehdejšího rozhodnutí je hlavním motivem také pro finální uzavření pomyslné reprezentační kapitoly. V posledních dvou letech jsem se potýkal s několika zdravotními problémy, které mě pustily jen do zhruba poloviny soutěžních klubových utkání," nechal se k tomu slyšet Kadeřábek ve svém prohlášení prostřednictvím zastupující agentrury Sport Invest a pokračoval: "Přestože jsem vždy respektoval doporučení a postup lékařů, fyzioterapeutů a dalších odborníků, věnoval maximální pozornost rehabilitaci a regeneraci, zdravotní problémy se v nepravidelných intervalech vracejí."

Příliš toho mnoho v této sezóně nenahrál ani na klubové úrovni v německém Hoffenheimu. Konkrétně se v jeho dresu objevil ve třinácti duelech z celkových osmadvaceti. Důvod je jednoduchý, během této sezóny měl řadu zravotních trablů se stehnem, s lýtkem i kotníkem. "Tělo mi pravděpodobně vrací maximální zátěž a vytížení z předchozích 10 let, kdy jsem prakticky nechyběl v žádném utkání Sparty, Hoffenheimu či právě reprezentace. Chci udělat maximum pro to, abych fotbal na nejvyšší úrovni mohl hrát pokud možno co nejdéle. Poznal jsem, že všechno má svůj čas a tělo si řekne," vysvětluje si Kadeřábek současné potíže.

Fotbalista také neměl za férové, kdyby si měl vybírat reprezentační zápasy podle toho, kdy bude zrovna fit. "Nebylo by to správné směrem k trenérovi ani hráčům, kteří denně pracují na snu v podobě pozvánky do národního týmu. O svém rozhodnutí jsem informoval trenéra (Jaroslava) Šilhavého, stejně tak jako spoluhráče z národního týmu. Reprezentaci čeká velmi náročný rok 2022 s možným vrcholem v podobě účasti na MS. Ze mě bude ten největší fanoušek," řekl k tomu.

Dres Hoffenheimu bude ale oblékat tento pražský rodák dres Hoffenheimu, kde hraje již od léta roku 2015 a nejméně do června 2025 v něm bude hrát nadále. Právě do té doby má s klubem podepsanou smlouvu. "Hoffenheim mi nedávno prodlouženým kontraktem vyjádřil obrovskou poctu a poděkování za dosavadní odvedené služby. Přestože jsem v posledních měsících nebyl k dispozici zdaleka tak často, jak bych si představoval a jak by si klub zasloužil. Také moje touha vrátit klubu jeho důvěru a velkorysost hrála v mém rozhodnutí roli," zakončil Kadeřábek.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Pavel Kadeřábek (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 9 hodinami

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy