Druhý konec trenéra za dva dny. Po Zlínu se ke změně rozhodli i v Bohemians

Poté, co v pondělí u fotbalistů Zlína skončil trenér Josef Csaplár, rozhodlo se v úterý o konci dalšího trenéra v české nejvyšší fotbalové soutěži. Tentokrát se jedná o Martina Haška, který tak již není trenérem Bohemians. I on u kormidla skončil kvůli neuspokojivým výsledkům, vždyť po dvanácti odehraných kolech se zelenobílí Klokani ocitají na 11. místě s pouhými dvanácti body na kontě. To, kdo bude nástupcem Martina Haška, oznámí vedení klubu z Ďolíčku v následujících dnech.

Největším problémem Bohemians je kromě již zmíněného malého počtu získaných bodů také jejich výkon hlavně na hřištích soupeřů. Odtud si Bohemians doposud v této sezóně 2019/2020 jen bod a to za bezbrankovou remízu, kterou uhrála v Karviné. Proti Haškově setrvání na lavičce pak hovořilo i nedávné vypadnutí z MOL Cupu, v němž padli Pražané po prohře 1:2 na hřišti třetiligového Chlumce nad Cidlinou. "Vedení klubu je nespokojeno s bodovým ziskem v aktuální fázi sezony. Za neúspěch musíme považovat také vyřazení z MOL Cupu s třetiligovým Chlumcem," řekl klubový ředitel Darek Jakubowicz.

Ten se svými kolegy z vedení o budoucnosti Martina Haška jednalv pondělí, kdy se konala mimořádná schůzka. Nakonec přesto, že se rozhodl kouče Haška odvolat, za jeho služby pochopitelně poděkoval. "Na druhou stranu Martinovi patří také velké díky za práci, kterou v Bohemce odvedl," řekl konkrétně Jakubowicz.

Hašek, jenž bude tento týde v pátek čerstvým padesátníkem, byl ve službách vršovického klubu od dubna 2017, kdy nahradil Miroslava Koubka. Svou premiérovou sezónu nakonec s Bohemians zakončil umístěním na 13. místě, následující sezónu to pak bylo o dost lepší. Bohemians tehdy totiž skončili na skvělém sedmém místě. V sezóně 2018/19 po nadstavbě skončili třináctí, čímž se tak dostali do baráže. Tu nakonec zvládli a ligovou příslušnost tedy zachránili.

Připomeňme, že vedle Martina Haška a Josefa Csaplára pak během této sezóny 2019/2020 už také v lize skončil trenér Ivan Kopecký v Opavě.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Bohemians Praha 1905 Fotbal

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Chladné počasí vydrží až do víkendu. Pak se vrátí oteplení

Zimní počasí se v Česku udrží do konce týdne. Oteplení dorazí až o víkendu, a příští týden se vrátí teploty kolem 25 stupňů. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy