Emoce po šlágru v Edenu. Šádek ukazoval prostředníček, Limberského měli napadnout

Dalo se očekávat, že střetnutí dvou nejlepších týmů tabulky fotbalové Fortuna ligy, které mezi sebou bojují o lgový titul, bude budit nejedny vášně a emoce. Nejinak tomu bylo i tentokrát v rámci nadstavbového duelu v neděli. Přestože během zápasu to mockrát nevybublalo, snad jen z výjimkou po gólu Slavie z penalty na 1:0, klidným emocím moc nepřidal zábvěr západu, kdy za chvíli po této penaltě kopali penaltu na druhé straně Západočeši a ti tak díky tomu vyrovnali na konečných 1:1. Slávistické ochozy daly průchod emocím a generální manažer Plzně Adolf Šádek na to reagoval prostředníčkem. Létaly kelímky od piva, láhve s vodou a k úhoně měla přijít i explzeńská legenda David Limberský.

Živo bylo především mezi střídačkami, kdy ze strany Slavie o sobě dávali vědět hlavně asistenti Pavel Řehák se Zdeňkem Houšteckým. V závěru zápasu pak uviděl červenou kartu i další asistent Jaroslav Köstl. Vůči Plzni po jejich vyrovnání z prapodivné penalty pak vznikla vlna nevole ze strany slávistických fanoušků, na což tedy zmiňovaným prostředníčkem reagoval kontroverzní Adolf Šádek.

Na slavící hlouček plzeňských létaly předměty pomalu všeho druhu, hlavně láhve a kelímky. Podle lahví s vodou se do toho zapojili i ti slávističtí příznivci z VIP sektorů. „Jsme rádi, že některý z předmětů nikoho nezranil,“ reagoval na to v prohlášení plzeňský klub.

Polita pivem pak byla trojice plzeňských náhradníků Káčer, Tvrdoň, Potočný, kteří to schytali za Adolfa Šádka. "Nevhodného gesta litujeme, tato vteřinová reakce se neměla stát. Nenávist a agresi v takové míře jsme ještě nezažili,“ uvedli k tomu Západočeši na svém twitterovém účtu.

Jak pak na svém instagramovém účtu upozorňují slávističní hooligans, zkrátka nepřišel ani David Liberský, jenž se taktéž zapojil do šarvátek v hledišti. „Kromě remízy ze zápasu proti Slavii Praha si odnáší z Edenu z VIP sektoru také pár slušných facek,“ uvádí k tomu konkrétně.

Podle informací deníku Sport měl Limberský schytat několik plivanců, ovšem stadion opustil bez zranění a měl se v klidu vrátit domů. Podle periodika Deník se zatím reakce Limberského nesehnala. Mimochodem, právě Limberský má dlouhodobou pifku na slávistický realizační tým. Limberský měl nyní být v křížku s jedním ze slávistických asistentů Houšteckým a vše měl klidnit paradoxně Šádek. „V covidové době, kdy byly prázdné stadiony, seděl sám v Edenu na protilehlé tribuně a řval na mě, urážel mě. Sehnal jsem si na něj po zápase číslo a vyměnili jsme si názory. On reagoval, že co se děje na hřišti, zůstane tam, řekl jsem OK, necháme to tak. Ale to, jak se na střídačce chová, to je ostuda Slavie, a nejen on,“ nechal se Limberský k Houšteckému před časem.

Není tak rozhodně proto divu, že se k těmto excesům ještě vrátí Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace. „Teprve se seznámíme s podklady. Zápas ani jednotlivé okamžiky jsem zatím neviděl a nebudu se k tomu v tuto chvíli dál vyjadřovat. Ve čtvrtek se poradíme a rozhodneme se, jak dál," řekl k tomu šéf komise Richard Baček.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.
Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha FC Viktoria Plzeň Fotbal

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 3 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Naše vojáky na Ukrajině nechceme, řekli rozhodně Poláci. Jednotky NATO taky ne

Více než 70 procent Poláků neschvaluje vyslání svých vojáků ani vojáků Severoatlantické aliance na Ukrajinu. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu veřejného mínění, který provedl institut IBRIS pro polský deník Rzeczpospolita.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy