Explzeňský fotbalista David Limberský v problémech. Je obviněn z vydírání

Bývalý fotbalista Viktorie Plzeň, pro kteroiu je legendou a taktéž bývalý reprezentant měl být ve čtvrtek zadržen policií spolu s dalšími třemi muži a následně měl být spolu s nimi obviněn z vydírání. Alespoň tak o tom podle svých informací informuje v pátek server Novinky.cz. Jak tento server deníku Právo píše, z vazby měl být propuštěn ještě ve čtvrtek a vyšetřován tak bude probíhat na svobodě.

Jak článek serveru Novinky.cz píše, všichni čtyři obvinění včetně Davida Limberského měli vyhrožovat dokonce se střelnou zbraní muži z Karvolarska, jenž měl dlužit Limberskému čtyři miliony korun. Právě tuto částku měl exfotbalista tomuto muži poskytnout za účelem nákupu počítačů, které měly sloužit k těžbě kryptoměn.

Jiří Kozina, jenž je dozorujícím státním zástupcem v tomto případu nechtěl nikterak přiblížit zda se mezi obviněnými skutečně objevuje i jméno Davida Limberského, potvrdil však, že se jedná o vydírání. „Okolnosti vyšetřovaného případu nejsou takové povahy, aby to odůvodnilo zveřejnění zejména osobních údajů osob, které v případu figurují,“ nechal se slyšet pouze Kozina, podle kterého se další podorobnosti veřejnost dozví v tiskové policejní zprávě.

Policejní mluvčí Jan Kopřiva k tomu ještě dodal také, že se případ týká čtyř obviněných ve věku 37, 39, 46 a 48 let, přičemž devětatřicetiletý muž byl měl v minulosti k dispozici onu výpočetní techniku sloužící k těžbě kryptoměn. „Hrozí jim až osm let vězení,“ zakončil žalobce.

Podle deníku Právo a jeho dobře informovaného zdroje se inkriminovaný incident měl odehrát před dvěma týdny v nejmenované karlovarské kavárně, kde měl byl onen vydíraný muž pozván ze strany Limberského na schůzku. Kromě exfotbalisty tam ale něj čekali ještě další tři muži. Limberský měl muže konfrontovat s tím, že není spokoje s výsledkem těžby, který si představoval jinak. Muž měl na exfotbalistovy požadavky reagovat negativně a nabídnout mu "těžební nástroje", v tu chvíli došlo k eskalaci.

Limberský měl na muže pokřikovat, že ho okradl a chce tak vrátit peníze. Ze salonku, kde se setkáni konalo, pak odešli ostatní hosté a to na rozkaz jednoho z obviněných, jenž pak měl k vydíranému muži přisednout, vytáhnout pistoli a tou ji nejprve udeřit do zátylku poškozeného. Pak měl pisoli přiložit k jeho hlavě a několikrát se ptát, kdy peníze vrátí. Odpobvěď nakonec zněla, že do konce listopadu a mužže tak ak čtveřice nechala odejít.

Sám Limberský se k tomuto případu zat´m médiím nijak nevyjádřil, jeho obhájce jen odkázal na mlčenlivost a tak to vše ponechá zatím bez komentáře.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.
FK Dukla Praha

Za rasismus dostal fotbalový trenér Rada rekordní osmiměsíční stopku. Trest nechápe

Trenér a věčný bouřlivák Petr Rada, jenž v současnosti vede druholigovou pražskou Duklu, dostal od disciplinární komise osmiměsíční trest za rasistickou urážku, kterou měl vyřknout během zápasu se Zbrojovkou Brno na adresu trenéra soupeře Tomáše Polácha. Jedná se tak o rekordní trest, který kdy disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) někomu dala. Pro pětašedesátiletého velezkušeného stratéga je výše trestu nepochopitelná, s Duklou se proti trestu odvolá. Nevyloučil ale ani ukončení svého působení na Julisce.

Více souvisejících

Fotbal David Limberský (fotbalista) policie

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 29 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy