Fanoušci chtějí po Tvrdíkovi čínskou nebo ruskou vakcínu. Jen aby mohli na Leicester

Někteří fanoušci pražské Slavie vyzývají na Twitteru slávistického šéfa Jaroslava Tvrdíka, aby sehnal čínskou vakcínu nebo klidně i tu ruskou. Všechno proto, aby fanoušci sešívaných mohli v únoru odcestovat za svými miláčky do anglického Leicesteru. Jistě v tom hraje roli ten fakt, že Tvrdík má styky s Čínou. Přesto však Tvrdík odpověděl diplomatickým tónem. Do budoucna nevyloučil nákup nějaké z vakcín.

Není divu, že by rádi v únoru slávističtí fanoušci přímo z hledišť podpořili své fotbalisty v play-off Evropské ligy. Vždyť soupeřem Pražanů je anglický Leicester a cesta do Anglie by byla jistě velikým zážitkem pro každého. V době koronavirové je ale fotbal s diváky v hledišti pro zatím nemyslitelný. I proto teď někteří fanoušci apelují na Tvrdíka, aby zajistil pro fanoušky čínskou, nebo klidně ruskou vakcínu. „Apeluji na pana Tvrdíka, aby dovezl 25 000 dávek čínské vakcíny CoronaVac, daroval je permanentkářům a my tak mohli na Slavia - Leicester. Konec hlášení," napsal fanoušek Slavie pod nickem "Jan" slávistickému bossovi. Mimochodem, jak sám hlásá, hrdý držitel sezónní slávistické vstupenky.

„Klidně Spustnik," přidává se další ze slávistických příznivců. Klidně by tak se nechal naočkovat Sputnikem, přestože je u nás ruská vakcínu zpochybněna. Těžko ale říct, zda to myslí jako vtip jako někteří mnozí další.

Co se týče čínské vakcíny, ani u ní by převoz do Česka nebyl jednoduchý, i když třeba do Maďarska byla čínská vakcína převzena bez větších potíží.

Šéf Slavie Tvrdík se ale nenechal a ví, že do Česka přijdou jedině takové vakcíny, které jsou určeny pro země EU. „Rádi bychom jako klub zaplatili vakcínu pro všechny permanentkáře, kdyby nám ji někdo z těch výrobců, jejichž vakcíny se smějí používat v EU, prodal," napsal v reakci na fanouškovské výzvy.

Připomeňme, že dosud byly Evropskou komisí a Evropskou lékovou agenturou pro země EU schváleny vakcíny od společností Pfizer/BioNTEch a Moderna. V současnosti se v Česku jedná o tom, že by mohli být do budoucna zvýhodněni ti, kteří už by byli naočkováni. Co je ale pravděpodobné, tak to, že mnohé firmy, a tedy i fotbalové kluby, budou usilovat o náup vakcín pro své zaměstnance. Stále ale není jasné, jak rychle to bude na pořadu dne.

Nicméně do hledišť se čeští fotbaloví fanoušci jen tak nedostanou a to především proto, že když byl v Česku jakýkoli náznak jakéhokoli rozvolnění opatření, dostalo se Česko rázem na přední pozice v žebříčku podle počtu nakažených a tedy i žebříčku zemí ohrožených nejvíce zdravotnickým kolapsem.

Přestože je kolem očkování v Česku chaos a očkovaní byli někteří i přednostně a někteří jenom proto, že šli kolem nemocnic, jsou vakcíny v Česku především momentálně určeny pro lidi z "první linie" a seniory nad 80 let.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Jaroslav Tvrdík Fotbal

Aktuálně se děje

před 8 minutami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 43 minutami

před 55 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman zůstává v nemocnici. Lékaři dnes zhodnotí jeho aktuální stav

Lékařské konzilium v pondělí zhodnotí aktuální zdravotní stav exprezidenta Miloše Zemana, který od minulého týdne leží na jednotce intenzivní péče v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zeman byl přes víkend nadále ve vážném, ale stabilizovaném stavu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy