Finále českého poháru odloženo. V Uherském Hradišti se strhla průtrž mračen

Ve středu večer mělo být na programu finále českého fotbalového poháru mezi Slováckem a pražskou Spartou. To se ale nakonec neuskutečnilo kvůli mohutnému průtrži mračen, která se stáhla nad Uherským Hradištěm. Duel tak tedy nakonec byl Fotbalovou asociací ČR (FAČR) odložen a to prý na 18. května.

Tento duel je důežitý z toho důvodu, že se zde hraje mimo jiné i o účast v předkole Evropské konferenční ligy v příští sezóně. Vzhledem k tomu, že v tomto týdnu UEFA rozhodla o vyloučení ruských klubů ze soutěží, vítěz MOL Cupu by šel do třetího předkola.

Zatímco Pražané čekal boj o jediný úspěch v této sezóně a také o budoucnost svého kouče Pavla Vrby, Slovácko se po dvou předešlých neúspěších (2005 a 2009) těšilo, že by mohlo letos konečně pohár vyhrát.

Nakonec se ale všechny zraky obou mužstev upírají k 18. květnu, na kdy by měl být duel odložen.

„Nejde hrát, celé hřiště je pod vodou a jsou na něm kaluže. Navíc není předpoklad, že se počasí umoudří. Museli jsme brát ohled na to, aby se nikdo nezranil," nechal se slyšet v rozhovoru pro ČT sport sudí zápasu Ladislav Szikszay, jenž tedy rozhodl o zrušení zápasu.

Kaňku k tomu všemu pak přidali fanoušci obou týmů, když se snažili dostat se v hledišti k sobě a střetnout se, házeli světlice a vše tak musela řešit až povolaná policie.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 8 minutami

před 15 minutami

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Írán zvedá varovný prst: Jaderný program máme k mírovým účelům, může se to ale změnit

Jaderné zbraně nemají žádné místo v nukleární doktríně Íránu, uvedl v pondělí mluvčí tamního ministerstva zahraničních věcí Násir Kanaání. Podle serveru The Times of Israel (TOI) Írán opakovaně prohlašuje, že jeho jaderný program slouží pouze k mírovým účelům, může se to ale změnit.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy