Fiorentina má zájem o čekého reprezentanta. Veroně za něj nabídla až 14 milionů eur

V následujících dnech by mohl změnit své působiště i český fotbalový reprezentant Antonín Barák. O sedmadvacetiletého záložníka hrajícího za Veronu totiž už několik dní usiluje jiný italský klub Fiorentina, jenž navíc nově podle informací italských médií navýšil svou nabídku na 14 milionů eur (v přepočtu 345 milionů korun).

Fiorentina má v plánu, že by odchovanec příbramského fotbalu v jejím kádru nejprve hostoval za 2 miliony eur, dalších 12 milionů eur by pak dodal za definitivní přestup. Pokud by k tomu došlo, jednalo by se o v pořadí jedenáctý nejdražší transfer v historii českého fotbalu.

Případné nové působiště má pro Baráka již přichystanou smlouvu, jež by měla trvat do roku 2026 a která by měla českému fotbalistovi zaručit roční plat ve výši 15 milionu eur. O exslávistického fotbalistu má Fiorentina zájem tak veliký, že by ho chtěla i přesto, kdybby vypadala v boji o Evropskou konferenční ligu. K tomu sluší připomenout, že v prvním zápase 4. předkola o tuto soutěž Fiorentina vyhrála nad nizozemským Twente 2:1.

Zatímco v přípravných zápasech a duelu 1. kola italské Serie A se Barák objevoval mezi náhradníky, v posledním zápase proti Boloni už v nominaci nebyl, což také může značit, že už jeho dny ve Veroně chýlí ke konci. Kouč Verony Gabriele Cioffi však jeho absenci odůvodnil zdravotními potížemi a tím, že Barák ještě není v odpovídající formě.

Fiorentina by byla pro Baráka třetím italským klubem, ve kterém by působil. Nejdříve oblékal na Apeninském poloostrově dres Udine, kam přestoupil v roce 2017 ze Slavie. Pak zamířil do Verony, kde působí již třetím rokem a za tu dobu se stal oporou mužstva. Během loňské sezóny 2021/22 například zaznamenal jedenáct branek.

Související

Pavel Nedvěd

Bude Nedvěd osm měsíců mimo fotbal? Takový trest pro něj žádá prokuratura

V rámci kauzy falšování klubového účetnictví čelí jeden z podezřelých, tedy viceprezident Juventusu Turín, bývalý český reprezentant a držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd čelí nejnověji možnéhoosmiměěsíčními zákazu činnosti ve fotbale. Právě takový trest pro něj žádá podle italského deníku Gazzetta dello Sport žádá italská prokuratura. Daleko vyšším trestům pak čelí bývalý sportovní ředitel klubu Fabio Paratici, stejně tak i pro šéfa Andreu Agnelliho.
Fotbal, ilustrační fotografie

AC i Inter budou hrát v Katedrále. Milánské kluby se budou stěhovat ze San Sira

Ten čas na to musel přijít. Čas na konec legendárního, skoro stoletého stadionu Giuseppeho Meazzy, zvaného San Siro. Právě kvůli jeho už nevyhovujícímu zázemí se kluby rozholy pro výstavbu moderního stadionu. Ta se bude nazývat "Katedrálou" a není divu. Bude si totiž brát inspiraci ze slavných milánských staveb, tedy z Dómu a Galerie Viktora Emanuela II.

Více souvisejících

italská série A Fotbal Antonín Barák (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 8 minutami

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 30 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy