Fotbalista Coman zaplatí Bayernu přes milion, na trénink přijel ve špatném autě

Jízda McLarenem na trénink přijde francouzského fotbalistu Kingsleyho Comana z Bayernu Mnichov hodně draho. Za porušení sponzorské smlouvy, podle níž všichni hráči německého mistra mají na tréninky jezdit vozy Audi, by měl zaplatit pokutu 50.000 eur, tedy 1,3 milionu korun.

Sponzor Bayernu poskytuje každému hráči vlastní vůz, přesto Comanův prohřešek není první tohoto druhu. Podle listu Bild nedávno v jiných značkách dorazili i další hráči, například Niklas Süle ve ferrari či Brazilec Philippe Coutinho v mercedesu.

Již v lednu proto sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžič varoval hráče, že zaplatí pokutu 50.000 eur, pokud sponzorskou smlouvu poruší. Třiadvacetiletý reprezentační záložník Coman, jenž přijel ukázat svůj McLaren 570S Spider, chybu uznal.

"Omlouvám se klubu i Audi, že jsem nepřijel na trénink služebním autem. Důvodem bylo to, že na mém audi mám rozbité zrcátko. I tak to byla chyba," řekl. A slíbil, že až budou zrušena omezení kvůli koronaviru, vypraví se do automobilky za zaměstnanci. "Dojedu do sídla v Ingolstadtu, přivezu jim dárky a udělám autogramiádu," dodal.

Bayern a další německé kluby se jako první v západní Evropě začaly postupně vracet do společné přípravy, i když kvůli koronaviru zatím v omezeném režimu. Bundesliga by podle optimistických předpovědí mohla znovu začít 9. května.

Související

Bayern Mnichov

Po mizerném týdnu se Bayern Mnichov dohodl na předčasném konci s koučem Tuchelem

Nejprve prohra 0:3 v Leverkusenu, následně prohra 0:1 na hřišti Lazia Řím v rámci osmifinále Ligy mistrů a pak prohra 2:3 v Bochumi. To vše společně s tím, že v Bundeslize ztrácí Bayern Mnichov už osm bodů na vedoucí tým, nakonec vyústilo v dohodu mezi klubovým vedením a trenérem Thomasem Tuchelem na předčasném ukončení spolupráce, přičemž bývalý kouč Dortmundu, Paris Saint Germain či Chelsea by měl z mnichovského velkoklubu odejít až po této sezóně 2023/24.
Bayern Mnichov

Kane se po 14 letech rozloučil s Tottenhamem a stal se nejdražší posilou v historii Bunesligy

Jeden z velkých přestupových příběhů v tomto letním přestupovém období je u konce. Po dlouhých 14 letech totiž Harry Kane skončil své působení v londýnském Tottenhamu Hotspur a nově podepsal smlouvu až do konce června roku 2027 s německým gigantem Bayernem Mnichov. Tam alespoň podle médií přestoupil za více než 100 milionů eur (v přepočtu zhruba 2,4 miliardy korun), což znamená, že se stal nejdražším fotbalistou v historii Bundesligy.  

Více souvisejících

Bayern Mnichov sport Fotbal Audi

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 28 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 6 hodinami

včera

včera

včera

Ministerstvo shání další vakcíny proti černému kašli. Zájem je extrémní

V Česku v souvislosti s nárůstem počtu případů černého kašle v letošním roce výrazně stoupl zájem o očkování. Ministerstvo zdravotnictví ve středu na sociální síti X uvedlo, že probíhají jednání o dodávce dalších vakcín. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy