Fotbalová liga už zná jízdní řád pro další sezónu. Před každým duelem se bude testovat

Česká nejvyšší fotbalová soutěž nesoucí název Fortuna liga už ví, jak vypadá její jízdní řád pro novou sezónu 2020/21, která začne o víkendu 22.-23. srpna. Protože se ligy tentokrát zúčastní 18 mužstev na místo tradičních šestnácti, jelikož po minulé sezóně 2019/20 nikdo nesestoupil kvůli koronaviru v Opavě a šstnáct týmů doplnila první dvě mužstva z druhé ligy (Pardubice a Brno), bude tak i nově na programu až 34 kol. Po těch se neodehraje nadstavba, naopak by měla z první ligy sestoupit poslední tři mužstva a do ní naopak postoupit pouze jedno tak, aby se první dvě nejvyšší soutěže od sezóny 2021/22 zase hrály tradičním způsobem. Z jízdního řádu je jasné, že na podzim se do 20. prosince odehraje pouze 15 kol, přičemž jarní část začne už koncem ledna. Ligové grémium pak také souhlasilo s testováním na koronavirus u každého týmu před každým zápasem.

Los určil, že pražská Slavia začne svou cestu za obhajobou mistrovského titulu na hřišti Českých Budějovic, úřadující vicemistr z Plzně se zase pro změnu odstartují sezónu doma utká s Opavou. Sparta pak první duel odehraje v Brně.

To je jeden z nováčků nadcházející sezóny, přičemž tím druhým jsou senzačně Pardubice, kteří se do Fortuna ligy dostali z první místa ligy druhé. Východočeši, kteří své domácí prvoligové duely budou hrát ve vršovickém Ďolíčku, začnou svou prvoligovou pouť v Jablonci. V pražském azylu se pak ve 2. kole ukážou poprvé v duelu s Teplicemi.

Co se týče ostře sledovaných zápasů, tak derby pražských "S" se tentokrát na podzim uskuteční na Letné v rámci 10. kola o víkendu 7.-8. listopadu, o tři kola před tím se pak Sparta utká se svým další rivalem a to s Plzní. S tou se utká Slavia až ve 14.kole na západě Čech.

Jak již bylo výše zmíněno, na podzim se odehraje pouze patnáct  kol, jarní část, která skončí až koncem května, pak začne už koncem ledna.

Protokol s hygienickými opatřeními se změní z doporučení na závazná pravidla. Z jeho porušení bude hrozit pokuta

Středeční Ligové grémium, jehož se tradičně zúčastňují zástupci všech 32 profesionálních klubů, se domluvilo na pravidelném testování na covid-19 všech týmů před každým zápasem, přičemž testování podstoupí všechny osoby uvedené v zápise o utkání. Takovéto testvání pak podstoupí všechna mužstva, která budou hrát s prvoligovými celky v rámci MOL Cupu. Co se týče druholigových týmů, tak u nich se povinně testovat každý měsíc. "Bude to k tíži klubů. Kluby to pochopily a souhlasily s tím," nechal se k tomu slyšet na středeční tiskové konferenci Dušan Svoboda, šéf Ligové fotbalové asociace.

Ta v minulé sezóně vypracovala protokol s hygienickými opatřeními, který byl doposud brán jako doporučení pro kluby. Od nové sezóny by se měl přetavit v závazná pravidla, přičemž kdo je poruší (at už klub nebo jednotlivec), hrozí mu trest u disciplinární komise.

LFA tak tím chce předejít situaci, jež se stala nedávno v Opavě či Karviné, kvůli čemuž se prakticky předčasně ukončila sezóna 2019/20.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy