Fotbalová Olomouc se přidává k dalším klubům utahujícím opasky. I Hanáci snižují mzdy

V české fotbalové nejvyšší soutěži se pokračuje po jejím přerušení kvůli pandemii koronaviru ve snižování platů. Poté, co k tomuto kroku v předešlých dnech přistoupily Jablonec, Mladá Boleslav, Zlín, Ostrava, Sparta i České Budějovice, se nyní taktéž děje i v Olomouci. Hráči tohoto hanáckého celku tak budou po dobu nouzového stavu podle jejich dohody s klubovým vedením brát nižší mzdu. Zatím však nejsou informace o tom, o jakou část platů se jedná.

"Krize způsobená šířením onemocnění COVID-19 ovlivnila také odvětví sportu, fotbal nevyjímaje. I Sigma Olomouc stejně jako další české i evropské kluby proto musela přistoupit k opatřením, která jsou velmi nepříjemná, ale v tuto chvíli bohužel nezbytná. Nastalá situace nás vůbec netěší. Jsme ale rádi, že tato opatření hráči i realizační tým respektují. Je potřeba, abychom toto nelehké období společně přečkali," nechal se slyšet ke kroku, ke kterému se Hanácii rozhodli, jejich sportovní ředitel Ladislav Minář.

Stejně jako hráči dalších prvoligových klubů, tak i v Olomouci se musejí v současné době hráči připravovat individuální a to od 12. března, tedy od chvíle, kdy musela být kvůli vládním opatřením proti koronaviru Fortuna liga přerušena. "Všichni vnímáme, co se kolem nás i ve světě děje. Je to těžká situace, která nám není lhostejná. S vedením jsme se domluvili na těchto podmínkách a akceptujeme je. Doufám, že se vše brzy obrátí k lepšímu," řekl k tomu kouč Olomouce Radoslav Látal.

"Chápu, že situace ohledně pandemie se dotýká i fungování našeho klubu, proto jsme se s vedením dohodli na snížení mzdy. Věřím, že tuhle nelehkou dobu všichni společně překonáme a virus porazíme," dodal záložník Olomouce David Houska.

Poslední zprávy z tuzemského fotbalového zákulisí hovoří o tom, že kromě již výše zmiňovaných prvoligových klubů se o snižování platů rozhoduje v těchto dnech i v Příbrami.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR SK Sigma Olomouc Fotbal

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy