Fotbalová Opava prý nedodržela hygienická pravidla. LFA jí chce před disciplinárku

Kvůli nákaze covidem-19 v jejich týmu se musela tuzemská nejvyšší fotbalová soutěž předčasně ukončit, kvůli čemuž se tak nedohrála skupina o záchranu a díky tomu se tak nejen Opava zachránila. Nyní chce Ligový výbor Ligové fotbalové asociace (LFA), aby slezský klub zamířil před disciplinární komisi, protože klub čelí podezření, že nedodržel opotřebná hygienická pravidla tak, aby se nákaza uvnitř klubu nemusela objevit.

Ligový ročník 2019/20 měl hořkou tečku. Skupina o záchranu a i ta o Evropu se sice dohrály, skupina o záchranu však kvůli případu v Opavě nikoli a proto tak nikdo z první ligy nesestoupil a příští sezónu bude hrát ligu až osmnáct mužstev.

Teď bude mít tato skutečnost s největší pravděpodobností další pokračování a to u disciplinární komise. Slezany tam posílá Ligový výbor LFA a to na základě vážných informací.

"Ministerstvo zdravotnictví upozornilo, že ze závěrů epidemiologického šetření krajské hygienické stanice v tamním klubu vyplývá, že prvoligový celek s největší pravděpodobností nedodržel pravidla pro prevenci šíření onemocnění covid-19, jak byla v souvislosti se znovuzahájením ligové soutěže nastavena mezi ministerstvem a LFA," píše se konkrétně ve středečním prohlášení LFA k tomuto případu a pokračuje se v něm: "V návaznosti na závěry a zjištění disciplinární komise zváží vedení Ligové fotbalové asociace v souvislosti s případem v SFC Opava a následným ukončením fotbalového ročníku další právní kroky. LFA nebude celou situaci dále komentovat."

Nejzazším termínem pro dohrání ročníku po restartu ligy byl 2. srpen, protože ale Slezané museli kvůli svému jednomu hráči do dvoutýdenní karantény, tato možnost padla. Připomeňme, že nákaza v týmu byla ozznámena v den, kdy se měla znovu restartovat skupina o záchranu, které zbývala poslední dvě kola, po nichž měla následovat baráž.

Ta se tedy nekonala, což neudělalo radost především pražské Dukle, jež skončila ve druhé lize třetí a tím se tak do baráže kvalifikovala. Znamenalo totaké, že do první ligy postupují první dvě mužstva druhé ligy a to Pardubice s Brnem. Zatímco tak první ligu bude v příští sezóně hrát poprvé v historii až 18 týmů, druhou ligu bude hrát týmů 14.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) SFC Opava Fotbal

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 16 minutami

před 36 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 49 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Pokles cen potravin? Naopak, většina z nich v dubnu zdražila, tvrdí ČSÚ

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy