Fotbalová Slavia hlásí první zimní posilu. Stal se jím dosud liberecký Kačaraba

Vedení fotbalistů Slavie oznámilo v neděli první zimní posilu v mužstvu. Tým kouče Jindřicha Trpišovského nově totiž posílí ukrajinský stoper Taras Kačaraba, naopak opačným směrem zamířil Ondřej Karafiát, jenž se tak do Liberce zase vrací.

V případě Tarase Kačaraby se tak tedyjedná o první zimní posilu úřadujícího mistra z pražského Edenu. To, že se do Vršovic střěhuje právě tento obránce, potvrdil i liberecký stratég Pavel Hoftych. V těchto chvílích jedná Kačaraba s vedením Slavie o podmínkách smlouvy. "Taras odchází do Slavie. My jsme o tom věděli už delší dobu, že probíhají jednání. Taras je samozřejmě velmi kvalitní hráč, i proto si ho Slavia vyhlédla. Pro něj je to určitá šance zase se posunout dál. Pro Slovan odvedl velmi dobrou práci, bereme to tak, že je to život. Máme dostatek stoperů," řekl k přesunu Kačaraby novinářům Hoftych.

Připomeňme, že ukrajinský fotbalista přišel na sever Čech před třemi lety a od té doby se dokázal vypracovat v oporu liberecké defenzivy. Celkem od té doby nastoupil do 81 ligových utkání, během kterých vstřelil tři branky. Na podzim loňského roku pak nastupoval i do zápasů skupiny Evropské ligy.

Jedná se tak mimochodem o další spolupráci mezi Slavií a Libercem, dvěma prvoligovými celky s přátelskými vazbami. Součástí tohoto transferu je i odchod Ondřeje Karafiáta ze Slavia do Liberce, kde tento hráč v minulosti čtyři roky působil.

Co se týče dalšího dění v liberecké kabině, tak Jakub Jugas spolu s dalším obráncem Mohamedem Tijanim prodloužil v Liberci hostování, stejně tak učinil i ofenzivní univerzál Jan Matoušek. Návrat z Liberce do Slavie naopak hlásí talentovaný mladý záložník Michal Beran, stejně jako Jakub Hromada, forvard úsuf Hilál a obránce Daniel Kosek. Záložník Patrik Hellebrand pak bude začínat jarní část této sezóny v Opavě a naváže tak na kariéru svého otce Aleše, který kdysi za slezský celek taktéž nastupoval.

Slavia pak hlásí změny i mezi brankáři. Zatímco pod Ještěd zamíří zpátky do Mladé Boleslavi Jan Stejskal, jenž si v Edenu na podzim vůbec nezachytal, do Edenu se vrátí naopak z hostování ve středočeském klubu Jakub Markovič.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 22 minutami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 2 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ukrajina poprvé vyrobí deset samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy