Fotbalová Slavie předčasně ukončila soustředění v Rakousku. V týmu má jednoho nakaženého

Za normálních okolností by v úterý fotbalisté pražské Slavie nastoupili ke svému dalšímu přípravnému zápasu v Rakousku proti tamnímu Sturm Grazu. Všechno je ale jinak. Vedení vršovického klubu totiž ouznámilo, že má v týmu jednoho nakaženého covidem-19 a proto tak předčasně Slavia ukončuje svůj rakouský kemp a vrací se tak domů. Šéf Slavie Jaroslava Tvrdík pak uvedl, že má být klub kvůli tomu v karanténně až do 24. srpna a tudíž by tak nemusela stihnout start nového ročníku Fortuna ligy.

Před tím než tato informace o nakaženém v sešívaném týmu vyšla na povrch, rozhodl se ještě o víkendu do Rakouska odcestovat sám klubový šéf Jaroslav Tvrdík. Jednak tam podepsal nové kontrakty s Vladimíírem Coufalem a Janem Bořilem, jednak tam ale také jel dozvědět se více o koronavirové situaci v týmu. "Probírali jsme nutnost dalších hygienických opatření včetně sebekázně všech členů A-týmu a jejich rodin. Chceme hrát evropské i české soutěže. Atlético ukazuje, jak složité bude covidu vzdorovat. Bude velká výzva to zvládnout. Musíme!" uvedl Tvrdík v neděli.

O dva dny později se ale naplnily čené scénáře i u sešívaných. "Testování na přítomnost covid-19 mezi hráči a realizačním týmem v Rakousku odhalilo jeden pozitivní případ. Mužstvo se vrací do České republiky, hráč s pozitivním nálezem míří do karantény," oznámil na svém twoitterovém účtu v úterý.

Do této chvíle byli jak vedení klubu, tak i realizační tým v čele s koučem Jindřichem Trpišovským s výkony svých svěřenců na soustředění v rakouském Laa an der Thaya spokojeni. Doposud bylo znát, že se všichni hráči hlasitě hlásí o místa v základní sestavě. V úvodním přípravném střetnutí navíc sešívaní vysoko porazili St. Pölten 5:0. Pak se utkala s maďarským vicemistrem Fehérvárem, nad kterým vyhrála pro změnu 3:1. Jak se Sturmem Graz, tak s vídeňskou Austrií se už ale kvůli nákaze v mužstvu atřetnout nestihne.

Ligový start Slavie je v ohrožení. Karanténa potrvá až do 24. srpna

„Následný postup v návaznosti na pozitivní nález jsme jako klub konzultovali s Hygienickou stanicí hl. města Prahy, která nařídila hráči s pozitivním nálezem domácí karanténu a zbytku mužstva doporučila návrat do České republiky. S přijetím těchto hygienických opatření se tak hráči společně s realizačním a podpůrným týmem vrací do Prahy," řekl k aktuální situaci v klubu tiskový mluvčí Michal Býček.

V úterních večerních hodinách ale přišla další nová informace, která nikterak nepotěšila jak samotné Slávisty, tak i zřizovatele tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligové fotbalové asociace (LFA). "Karanténa Slavie s možností dílčího tréninkového procesu podle výsledků pátečních testů je předběžně nařízena do 24. srpna," napsal Tvrdík opět na Twitteru. Přitom vršovičtí mají na programu první ligový duel nové sezóny 2020/21 už c neděli 23. srpna a to v Českých Budějovicích.

"Zprávu o výskytu onemocnění v týmu Slavie jsme zaznamenali a s představiteli klubu jsme v intenzivním kontaktu. V tuto chvíli je ale předčasné předjímat další vývoj a je třeba počkat na výsledky šetření Krajské hygienické stanice v Praze a na případná přijatá opatření. Zahájení nového soutěžního ročníku Fortuna ligy však v tuto chvíli není nijak ohroženo," nechal a se slyšet ve svém prohlášení LFA.

Ředitelka Pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová pak pro server idnes.cz uvedla, že by jednotliví členové týmu pražské Slavie měli po návratu do republiky zůstat v pokojích po jednom. Fotbalový tým Slavie čekají další testy již ve středu a až výsledky těchto testů nakonec rozhodnou o tom, zda půjde celý tým do karantény.

Připomeňme, že pro pražskou Slavii se nejedná o první objevený případ nákazy koronavirem v tomto roce. Ještě před restartem sezóny 2019/20 se nákaza objevila u jednoho hráčů ze širšího kádru sešívaných.

Situaci kolem koronaviru řeší české kluby společně a proto není divu, že i největší rival sešívaných pražská Sparta přispěchala s podporou Slavie v její  těžké aktuální situaci. "Přeju SKS, ať situaci s pozitivním testem na covid u jednoho člena A-týmu zvládne a hlavně ať to nemá žádné zdravotní následky pro klub, ale i samotného hráče," napsal na sociální síti ředitel sparťanské komunika Ondřej Kasík.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Fotbal

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vražda v Klatovech. Policie už v neděli dopadla podezřelé

Policie od nedělního večera vyšetřuje násilný trestný čin, který se stal v Klatovech v Plzeňském kraji. Případem se zabývají kriminalisté, zadrženy byly dvě podezřelé osoby. Obětí je podle dostupných informací senior. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy