Fotbalová Sparta prý ulovila první posilu. Podle Dánů získala krajního obránce Höjera z Aarhusu

Přestože aktuální fotbalová sezóna 2020/21 ještě není zcela ukončena, nebrání nic tuzemským fotbalovým klubům, aby se už nyní začali zbrojit na sezónu příští. Už z dřívějších vyjádření kouče pražské Sparty Pavla Vrby bylo jasné, že o nadcházejícím letním přestupovém oknu bude chtít svůj kádr posilovat a možná, že proto nebude překvapením, že už podle všeho jednu posilu pražský klub získal.

Alespoň podle dánských médií jako je třeba server bold.dk se prý Sparta už dohodla s Aarhusem na koupi levého krajního obránce Caspera Höjera. Podle Dánů by pak měla Sparta za tohoto beka zaplatit až 600 000 eur (v přepočtu cca 15 milionů korun).

Podle dánských médií by se už na tomto transferu nemělo nic měnit a po sezóně by se tak měl tento šestadvacetiletý obránce stěhovat do Prahy. Ten zaujal především svými výkony v této sezóně, kdy se mu za Aarhus podařilo z jeho pozice vstřelit nejen tři branky, ale i na deset přihrát. Není divu, že Sparta nebyla rozhodně jediný, kdo se o tohoto fotbalistu zajímala. Velký zájem mělo například bundesligové Schalke, ovšem to se nakonec nedohodlo na finančních podmínkách.

Kromě toho kroužilo kolem Höjera i Dinamo Záhřeb, jež dokonce už loni na podzim za tohoto fotbalistu nabízelo Dánům 12 milionů dánských korun (přibližně 41 milionů v českých), jenže ani na to Aarhus neslyšel, stejně jako na další nabídku chorvatského klubu, která přišla následně v zimě. Protože Höjer má s Aarhusem podepsanou smlouvu pouze do konce tohoto roku, nyní tak má poslední možnost, jak tohoto jistě zajímavého obránce zpeněžit.

Jistě není bez zajímavosti, že podle dánských médií měl kvůli jednání se Spartou do Dánska přiletět až z Mexika Höjerův agent Oskar Olsen. Právě v této středoamerické zemi měl již několik dní pobývat. Nakonec slovo dalo slovo a dohoda je s největší pravděpodobností na světě.

Kariéra Caspera Höjera začínala v mládežnické kategorii v FC Kodaň, kde mimochodem působí jeho otec Lars jako skaut. A také FC Kodaň byl jedním ze zájemců o jeho služby v současnosti, ovšem kodaňský celek by ho přivítal jedině, kdyby odcházel z Aarhusu zdarma.

Pokud tedy Casper Höjer do Sparty dorazí, na Letné se setká s dalšími fotbalisty ze Skandinávie. Tedy se Švédem Davidem Mobergem Karlssonem a Norem Andreasem Vindheimem.

Související

Eurozpravy.cz

Stahování certifikátů ke covidu nefunguje, systém bude upravený večer

V současné době je problém z webového portálu stahovat certifikáty o nákaze, testu či očkování na covid-19, informovala na twitteru Chytrá karanténa. Systém bude upravený večer. Podle zjištění ČTK jsou problémy už od rána. Možnost vytvořit si na webu elektronický certifikát mají lidé od začátku června, ve středu byla přidána možnost stáhnout ho pro děti či cizince.

Více souvisejících

EZ

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 59 minutami

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 2 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Rusko vyslalo na Ukrajinu další rakety a drony. 26 jich armáda sestřelila

V noci na čtvrtek ukrajinská armáda zneškodnila 26 dronů, které útočily na pozice ruských sil. Uvedl to podle serveru Ukrajinska pravda velitel ukrajinských vzdušných sil Mykola Oleščuk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy