Fotbalové Brno bouchlo do stolu. Napsalo Malíkovi dopis, že nebude platit za VAR

Vedení jednoho ze dvou nováčků letošní sezóny fotbalové Fortuna ligy Zbrojovky Brno se rozhodlo zaslat dopis předsedovi Fotbalové asociace ČR (FAČR) Martinu Malíkovi. A to poté, co nebylo spokojeno s činností videorozhodčích v posledních ligových zápasech tohoto jihomoravského celku. Klub v něm uvádí, že nehodlá v takovém případě hradit poplatky za videosystém VAR a to do té doby, dokud se situace s ním nezlepší.

„Má to být prostředek ke zvýšení kvality řízení utkání. Máme ale pocit, že se s ním poslední dobou pracuje zcela chaoticky, nesystémově a nejednotně s velkou mírou chybovosti ve vyhodnocování sporných herních situací," uvedl v dopise klubu zveřejněného i na klubových stránkách samotný majitel Zbrojovky Václav Bartoněk.

Připomíná, že takovýmto způsobem jedná VAR v poslední době nejen v duelech jeho klubu, ale i v zápasech ostatních prvoliogových celků. „Vyplývá to z vyjádření médií, odborné veřejnosti a v některých případech i verdiktů Komise rozhodčích FAČR. Přitom lidé, kteří mají na starost činnost VAR, jsou placeni ligovými kluby," uvádí v dopise.

Majitel klubu Bartoněk se vrací například do zápasu 16. kola mezi Brnem a Libercem, kdy se i podle pozdějšího vyjádření Komise rozhodčích FAČR měla zahrávat penalta ve prospěch Brna po faulu na útočníka Filu. Tehdy se však penalta nepskala a i proto nakonec Liberec v duelu vyhrál 3:0. Další podivný případ se podle brněnského vedení odehrál v duelu Zbrojovky na hřišti Bohemians 1905, kdy se v závěru Brňanům podařilo vyrovnat na 2:2, jenže sudí Pechanec tento gól nakonec neuznal kvůli předešlému útočnému faulu. „Nechápu, proč nenechal tu situaci dohrát, a nešel se pak podívat na video," nechal se pak tehdy po tomto zápase slyšet v rozhovoru kouč Brna Richard Dostálek.

Vedení klubu tak tedy poslalo na Strahov jasný vzkaz. „Rozhodli jsme se ve faktuře FAČR za řízení soutěžního zápasu nehradit poplatek za VAR, který činí v případě domácího duelu 7500 korun + cestovní náhrady. U venkovního utkání jde o 5000 korun. Z našeho pohledu se jedná o vadu výrobního procesu. A z logiky věci přidané hodnoty výroby se za zmetky neplatí," napsal ostře Bartoněk.

Až se činnost viderozhodčích zlepší, bude klub ochoten poplatky za VAR znovu platit. „Nemáme bohužel jinou možnost stížnosti či protestu. Proto se obracíme na vás jako na nejvyšší autoritu schopnou sjednat nápravu. Doufáme, že učiníte potřebné kroky, aby systém VAR fotbalu doopravdy sloužil," uzavřel svůj dopis Bartoněk.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.
Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Brno Fotbal

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 34 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Eva Samková

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

včera

včera

včera

Petr Fiala (ODS)

BIS odhalila proruskou vlivovou síť v Česku. Fialova vláda proti ní zasáhla

Vláda se ve středu rozhodla uvalit sankce na trojici subjektů z proruské sítě, která se pokoušela rozvíjet vlivovou operaci se závažným dopadem na bezpečnost Česka a Evropské unie. Skupina působila i v Evropském parlamentu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se ukazuje, že Rusko se dlouhodobě pokouší ovlivňovat demokratické procesy v Evropě.

včera

včera

včera

včera

včera

Pomoc Západu při vyšetřování útoku nechceme, podporoval by svou teorii, tvrdí Lavrov

Rusko nepotřebuje pomoc Západu při vyšetřování útoku v koncertním sále Crocus City Hall u Moskvy. Uvedl to šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov a odsoudil "dvojí metr."

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy