Fotbalový Zlín už má náhradu za Fastav. Jak se bude prvoligový celek nyní jmenovat?

O tom, že do nové sezóny 2022/23 půjde fotbalový Zlín novým názvem vzhldem k novému titulárnímu partnerovi, se kterým se dohodne, bylo jasné ještě před koncem uplybnubší sezóny 2021/22. Právě po této ezóně skončila spolupráce tohoto moravského účastníka tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže s Fastavem, jenž je tak nyní nově nahrazen českou bankou TRINITY BANK a tudíž se tak nejméně další tři roky bude zlínský fotbalový klub jmenovat následovně: FC Trinity Zlín.

Z dohody s novým hlavním sponzorem se pochopitelně vedení zlínského klubu nadšeno. „Jsme velice rádi, že se nám povedlo dotáhnout jednání do zdárného konce. Je to pro nás mimořádně důležité pro ekonomickou stabilizaci klubu. Získali jsme, obrazně řečeno, velmi kvalitního spoluhráče. Trinity Bank je významná a stabilní společnost. Podpis smlouvy je pro nás značným impulzem do budoucna," uvedl k tomu konkrétně Leoš Gojš, klubový ředitel.

Prárvě nový hlavní sponzor TRINITY BANK by měl dostatečně finančně pokrýt vzniklou díru poté, co ji naplňoval Fastav, s nímž se dokázal Zlín dostat mezi tuzemskou elitu. „Rozpočet zůstane plus mínus ve stejné výši," řekl zlínský generální manažer Zdeněk Grygera.

Nejen nový titulární partner pak přivede značnou sumu peněz do klubové kasy. Ta se naplnila výrazně i záluhou transferu, během něhož Conde odešel do švýcarského Curychu. Ten byl za tohoto hráče ochoten zaplatit více nž dvanáct milionů korun.

Šéf TRINITY BANK Radomír Lapčík pak vnímá podepsanou dohodu s fotbalovým Zlínem jako poděkování ze strany regionu, se kterým především je tato banka spjata. „Naším posláním je vést lidi k úspěchu. Věříme, že to teď bude platit i pro zlínský fotbal," nechal se slyšet.

Kromě toho se dohodl v těchto dnech fotbalový Zlín i s největší tuzemskou sázkovou společností Tipsport, která tak stává novým generálním partnerem klubu.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Zlín Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy