Hned tři slávisté a Coufal se omluvili Šilhavému z říjnového reprezentačního srazu

Stejně jako před měsícem, tak i tentokrát musí realizační tým fotbalového národního A-týmu v čele s koučem Jaroslavem Šilhavým řešit omluvenky několik fotbalistů. Nejnověji nemůže Šilhavý počítat pro nadcházející říjnové duely s Walesem a Běloruskem jednaks fotbalistou West Hamu Vladimírem Coufalem, jehož měli v předešlých dnech trápit blíže nespecifikované zdravotníí problémy, přestože nakonec do nedělního ligového zápasu s Brentfordem nastoupil, a hned s trojicí slávistů, kteří pro změnu odehráli nedělní derby pražských "S". Jan Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík se taktéž omluvili ze zdravotních důvodů. Dodatečně se tak naopak do nominace dostala čtveřice Tomáš Wiesner, Milan Havel, Jaromír Zmrhal a Jan Kopic.

Co se týče zmiňované dodatečně nominbované čtveřice fotbalistů, tak všichni z nich mají reprezentační zkušenosti. Například plzeňský křídelník Jan Kopic byl naposledy v reprezentačním dresu téměř před rokem. Jeho kolega z Plzně Havel, sparťanský obránce Wiesner i záložník Zmrhal působící aktuálně ve Slovanu Bratislava pak byli součástí nominace před měsícem.

Připomeňme, že se reprezentace na důležité duely v rámci kvalifikace na MS 2022 připravuje na pražském Strahově a součástí mužstva už je i útočník Jan Kuchta, jenž byl taktéž na začátku tohoto týdne dodatečně donominován. V pátek se v Edenu utká národn tým s Walesem, v pondělí 11. října je pak na programu v ruské Kazani duel s Běloruskem.

Aktuálně se nachází český tým v kvalifikační skupině E na druhé pozici za vedoucí Belgií mířící za přímým postupem na šampionát se sedmi body na kontě. Právě svěřenci Jaroslava Šilhavého se s Walesem bude prát o druhé místo zaručující účast v baráži a o možnosti tak zabojovat ještě o postup do Kataru. V této play-off baráži se navíc ještě představí dva nejlepší týmy ze skupin Ligy národů, kteří však zároveň v této kvalifkaci neuspějí. Proto tak mají Češi skoro jisté, že se díky svému předešlému úspěchu v Lize národů do vytoužené baráže dostanou.

Související

Lionel Messi

Lionel Messi po přestupu do Ameriky: Na dalším MS už mě v dresu Argentiny neuvidíte

V posledních dnech bylo kolem jedné z největších fotbalových hvězd Lionela Messiho živo. Vše začala zpráva o tom, že po ohlášeném konci v Paris Saint Germain s největší pravděpodobností nezamíří ani do Barcelony, ani do Saúdské Arábie, ale do zámořské MLS, kde bude hrat za klub Inter Miami. Právě Spojené státy americké budou spolu s Kanadou a Mexikem nejbližší světový šampionát a na něm už slavného Argentince fotbaloví fanoušci neuvidí. 
Chorvaté si na MS poradili s Kanaďany

MS ve fotbale: Belgičani propadli s Marokem, Chorvaté si poradili s Kanaďany. Španělsko s Německem se rozešly smírně

Ani další den fotbalového mistrovství nebyla nouze o překvapivé výsledky. O první z nich se postarali už v prvním zápase dne Kostaričané, kteří vypadali, že ani v tomto zápase nevystřelí na branku, stejně jako v tom úvodním proti Španělsku, jenže k jedné střele se v zápase s Japonskem přeci jenom dostali a právě z ní v 81. minutě Fuller rozradostnil nejen tuto jihoamerickou zemi, ale i Němce, kteří tak zůstávají ve hře o postup. O to víc, že se našim západním sousedům se podařilo ve šlágru se Španěly vyválčit bod za remízu 1:1. Nahnuté to naopak mají Belgičané, kterým se vzdálil postup ze skupiny poté, co s Marokem prohráli 0:2 a budou se muset o postup porvat s Chorvaty. Ti naopak měli s Kanadou jednodušší práci, jelikož ji porazili bez větších problémů 3:1, přestože Kanaďané vstřelili zatím nejrychlejší gól šampionátu.

Více souvisejících

fotbal MS Fotbal

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy