Hotovo. Hložek se stal oficiálně spoluhráčem Schicka, když přestoupil do Leverkusenu

Teprve devatenáctietý talentovaný útočník je již oficiáně hráčem německého Leverkusenu, kam přestouil z pražské Sparty a kde posdepsal smlouvu až do roku 2027. Stal se tak spoluhráčem jiného českého reprezentanta Patrika Schicka. Jak informoval server isport.cz, z Leverkusenu do Sparty poputuje 18 milionů eur (v přepočtu 444 milionů korun) a k tomu dalších 9 milionů eur (222 milionů korun) z případných bonusů.

Díky těmto sumám tak Hložek překonal dosud rekordní přestup Tomáše Součka ze Slavie do West Hamu, kam přestoupil za 521 milionů korun. Pokud by Hložek z Leverkusenu přestoupil do dalšího klubu, Sparta by z toho měla podle smlouvy třicetiprocentní podíl.

"Adam je hráč, který je gólovou hrozbou z útoku, středu hřiště i z křídla. Jeho univerzálnost a síla v zakončení nám dodají v ofenzivě spoustu nových možností," okomentoval příchod do Leverkusenu s radostí sportovní ředitel tohoto bundesligového klubu Simobn Rolfes.

A radost pak pochopitelně neskrýval ani sám Adam Hložek. "Je skvělé, že jsem mohl přestoupit do jednoho z nejlepších bundesligových týmů. Poslední týdny jsem zápasy Leverkusenu hodně sledoval, hrál krásný fotbal," prozradil.

Jak již bylo výše zmíněno, spoluhráčem Adama Hložka bude i Patrik Schic. Tento čerstvý fotbalista roku, jemuž se v klubu donedávna dařilo a držet se na předních příčkách tabulky bundesligových střelců, totiž v těchto dnech prodloužil svou smlouvu s Leverkusenem až do roku 2027.

Připomeňme, že talentovaný fotbalista nastupoval za Spartu již od svých šestnácti let a za tu dobu za ní odehrál na hrotu útoku, na křídle i na podhrotu odehrál 105 utkání v lize,b během kterých zaznamenal 34 gólů a 29 asistencí. V poslední sezóně 2012/22 se pak stal se svými devíti trefami a třinácti přihrávkami druhým nejproduktivnějším fotbalistou Fortuna ligy.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Bayer Leverkusen Fotbal

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Rusko podniklo masivní útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ukrajina v noci na pátek čelila masivnímu vzdušnému útoku, při kterém protivzdušná obrana sestřelila 84 z 99 řízených střel a dronů vypálených z Ruska, uvedla ukrajinská armáda. Ze střední a západní části země hlásily poškození tepelných a vodních elektráren. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Petr Fiala

Čeští politici nevěří, že Putin nenapadne Česko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek prohlásil, že nemá zájem napadnout Polsko či Česko. Čeští politici ale jeho slovům nevěří a připomínají osud Ukrajiny či někdejšího šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina, který zemřel za záhadných okolností při pádu letadla.

před 9 hodinami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

Rusové dál spojují Ukrajince s terorem u Moskvy. Nesmyslná propaganda, zní z Bílého domu

Rusové ve čtvrtek prohlásili, že pachatelé teroristického útoku v koncertní síni Crocus City Hall u Moskvy dostali finanční podporu z Ukrajiny, přičemž mělo dojít k zadržení osoby podezřelé z toho, že pomáhala s financováním teroristů. Bílý dům označil vyjádření ruských představitelů za nesmyslnou propagandu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy