I druholigový Žižkov sahá ke snižování platů. Své peníze ale mohou fotbalisté dostat zpět

Protože i druhá nejvyšší fotbalová soutěž je v Česku profesionální, není překvapením, že i tam se snižují platy kvůli aktuální pandemii koronaviru. Po Zbrojovce Brno nyní k tomuto kroku přistoupila i Viktoria Žižkov, ovšem v tomto případě by se mohlo stát, že by své peníze mohli fotbalisté Viktorky dostat. Stalo by se tak jedině tehdy, pokud by se hráči Žižkova vrátili po individuální přípravě do tréninku řádně nachystáni a pokud zároveň po návratu splní i fyzické testy.

Jinde se dohodly kluby s hráči na snížení platů bez jakýchkoli podmínek. Jednu takovou však dalo svým hráčům vedení fotbalového Žižkova. Dohoda o snížení platů tu totiž doplňuje podmínka spočívající v tom, že pokud se hráči vrátí zpátky do plného tréninkového procesu ve velké formě, peníze se jim za to posléze vrátí. Je tu tak pro fotbalisty jasná motivace, proč při individuálních trénincích na sebe ještě více zamakat.

„Majitel klubu pan Louda ve shodě s vedením a trenéry rozhodl, že pokud hráči po ukončení individuální přípravy splní fyzické testy a vrátí se do tréninkového procesu řádně nachystáni, bude jim okamžitě doplacena zpět část z ponížené částky. Následně budou navýšeny i prémie na úvodní zápasy," uvedl pro klubový web ředitel Žižkova Milan Richter.

Dohoda mezi hráči a klubem zajišťuje fotbalistům za březen plné prémie a 80 % ze základní mzdy. Od dubna to pak bude tak, že fotbalisté budou pobírat 70 % platu a to s garancí až do konce roku, v případě, že by se nezačalo hrát. „Naší snahou bylo na jedné straně nastavit reálná úsporná opatření, ale na straně druhé jsme si vědomi, že musíme zajistit hráčům nejen podmínky na kvalitní individuální přípravu, ale také nedopustit, aby se dostali do existenčních problémů. A to se týká všech členů klubu," vysvětluje krok klubu Richter.

Připomeňme, že aktuální klubový majitel, jímž je podnikatel Martin Louda, získal klub v zimě prostřednictvím elektronické dražby a pak se nechal slyšet, co vššechno s bývalým prvoligovým klubem hodlá udělat. Součástí jeho plánů bylo i to, aby se klub dokázal probojovat do baráže o nejvyšší fotbalovou soutěž, na kterou aktuálně ztrácí pouhých pět bodů. Z jarní části ovšem druhá Fortuna národní liga stihla odehrá před svým přerušením pouze jedno jediné kolo.

„Věříme, že stejně, jako musíme prokázat soudržnost a pokoru v těchto dnech, dokážeme si přenést odhodlání a chuť bojovat i do zápasů, které jak všichni doufáme, zase brzy přijdou," vyhlíží do budoucna Richter.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.

Více souvisejících

Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy