Jak dlouho vydrží senegalský diamant Sima v Česku? Zájem o něj má Arsenal i Juventus

Není to tak dávno, co senegalského fotbalistu Abdallaha Simu znala jen hrstka fotbalových fanoušků v Česku a to především ti, kteří fandili Táborsku. Právě z tohoto druholigového celku ho pak tento podzim vytáhla pražská Slavia, kde se vypracoval do největšího tahouna mužstva, když téměř v každém zápase za ní vstřelil gól. Aktuálně se tak může pyšnit tím, že v posledních pěti utkáních vstřelil za sešívané hned šest branek. A není tak proto divu, že se začínají o něj zajímat evropské velkokluby.

Server TeamTalk.cz v těchto dnech přichází s informacemi hovoří o zájmu hned několika evropských fotbalových gigantů o služby senegalského objevu. Mluví se hlavně o zájmu ze strany londýnského Arsenalu, který v osobě Simy vidí svého někdejšího kanonýra Thierryho Henryho. Takový kanonýr, jakým v současnosti Sima rozhodně je, by se zrovna Arsenalu rozhodně hodil do krámu, neboť Londýně aktuálně neprožívají bůhvíjaké období.

Jméno Abdallaha Simy však v současnosti rezonuje i na Apeninském poloostrově. Třeba italský server Calciomercato píše o tom, že by se mohl Sima přesunot ke Cristianu Ronaldovi do Juventusu Turín. V tomto článku se jeho autor pak odvolává na slova slávistického šéfa Jaroslava Tvrdíka, ktreý se v předešlých dnech s nadsázkou nechal slyšet, že cenu Simy odhaduje na 50 milionů eur (asi 1,3 miliardy korun).

Oba tyto zmiňované velkokluby mají Abdallaha Simu na svých seznamech nejžádanějších možných posil, ovšem ani jeden z nich zatím Slavii konkrétní nabídku nepředložil.

Je docela i možné, že by Simovy další kroky v kariéře mohly vést do anglického West Hamu a to zásluhou exslávisty Tomáše Součka, který v současnosti táhne Kladiváře svými výkony. "Jsem z něho nadšený. Když vidím jeho góly, je tam určitá podobnost se mnou. Je to skvělý hráč, tady ve West Hamu o něm vědí a já bych byl rád, kdyby do týmu přišel další hráč ze Slavie, ale je to stále daleko," uvedl na Simovu adresu nedávno Souček.

K Simově budoucnosti se pak vyjádřil l samotný Jaroslav Tvrdík. "Přes zimu není jeho odchod na pořadu dne, ale naučil jsem se nikdy neříkat nikdy, kdyby dorazilo padesát milionů eur..."

Následně prozradil, že už jedna nabídka na Simu přišla a to od nejmenovaného klubu ve výši 10 milionů eur. "Ten klub se nám omlouval, že víc dát opravdu nemohou, že to má určitá rizika," řekl k tomu slávistický boss.

O blížící se zimní přestávce české ligy se tak budou zraky otáčet především směrem k Edenu a sledovat tak, zda se podaří úřadujícímu českému mistrovi svůj největší klenot udržet.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

Putin zvítězil, volilo ho přes 87 procent lidí, ukazuje první průzkum

Ruský prezident Vladimir Putin podle průzkumů zveřejněných po uzavření volebních místností suverénně obhájil mandát. Volit ho mělo více než 87 procent lidí, kteří odevzdali hlas. Účast u voleb hlavy státu v neděli překročila 65 procent. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy