Jak se může dohrát Liga mistrů? Během dvou týdnů a bez diváků, píše tisk

Jak píše britský deník The Independent, fotbaloví funkcionáři, kteří měli k tomu kompetence, se dohodli na tom, aby se sezóna 2019/20 obou evropských pohárů, jak Ligy mistrů, tak Evropské ligy, dohrála. Protože se ale nyní v dubnu nehraje a stále se úplně neví, kdy se hrát v Evropě začne a protože se po předešlých rozhodnutích UEFA ví, že by měla v Evropě začít příští sezóna 2020/21 v září, nejzazším termínem tak zůstává pro dohrání aktuálně přerušené sezóny evropských pohárů srpen. A právě během něj by se obě soutěže mohly dohrát hned během dvou týdnů, bez diváků a na neutrální půdě.

S takovýmto návrhem po svém jednání údajně přicházejí sama Evropská fotbalová unie UEFA a Evropská klubová asociace ECA. Obě tyto organizace pak dávají přednost dohrání aktuálně přerušené sezóny jednotlivých národních fotbalových soutěží do července potažmo do začátku srpna.

Ten by měl být pak určen především evropských pohárovým soutěžím a to nejen předkolům jak Ligy mistrů, tak Evropské ligy, ze kterých by se kvalifikovaly účastníci následných skupinových fází obou soutěží pro ročník 2020/21, ale nově i zbývajícím fázím těchto soutěží ze sezóny 2019/20.

Během pouhých dvou týdnů by se měly odehrát zbývající čtvrtfinálová, semifinálová a finálová a aby se to všechno během takovéto krátké chvíle stihlo, bude potřeba změnit herní systém. Nebude se tak hrát každý zápas dvakrát (úvodní zápas a odveta), ale vždy pouze jednou a to neutrálním hřišti. Píší o tom takto alespoň španělská média, jakými jsou rozhlasová stanice Cerena SER či deník AS. Ne všichni účastníci evropských pohárů 2019/20 s tímto plánem ale souhlasí.

Před týdnem se sám předseda Aleksander Čeferin nechal v rozhovoru pro německou ZDF slyšet, že nejzazším termínem pro dohrání přerušené sezóny jak Ligy mistrů, tak Evropské ligy je červenec potažmo srpen. Pokud se to dohrát do té doby nestihne, Čeferin poprvé připustil, že by se tak tyto rozehrané soutěže nakonec musely zrušit.

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy