Jak to dopadne s Messim? Do Barcelony měl z Argentiny odletět jeho otec

Nemuselo by to trvat nijak dlouho a fotbalová veřejnost i fanoušci budou mít jasněji o budoucnosti Argentince Lionela Messiho. Tento hvězdný útočník, jak známo, před týdnem oznámil nečekaně svoji touhu o odchod z Barcelony, kde působil doposud od roku 2004. Pro Messiho, který se v poslední době v mnohém neshodoval s vedením katalánského velkoklubu, byla poslední kapkou uplynulá sezóna 2019/20, ve které Barcelona poprvé od roku 2008 zůstala bez jediné trofeje a z Ligy misrů pak vypadla poté, co ji ve čtvrtfinále potupně porazil Bayern Mnichov 2:8. Jak totiž informuje argentinská televize TyC Sports, z rodného Rosaria totiž do Barcelony odletěl Messiho otec a zároveň jeho manažer Jorge Messi, jenž chce jednat s prezidentem klubu Josepem Bartomeuem.

Katalánci v posledních dnech procházejí několika změnami, mezi kterými můžeme zařadit změnu na postu sportovního ředitele či hlavního trenéra, kterým se před nedávnem stal Ronald Koeman. Ten se sice v předešlých dnech nechal slyšet, že by rád s Messim dál spolupracoval, ale sám Argentinec se neukázal na prvních dvou trénincích vedených tímto nizozemským stratégem.

Přestože má Messi s velkoklubem uzavřenou smlouvu ještě do roku 2021, nejraději by Messi Barcelonu opustil zadarmo. Právě to mu umožňovala výstupní klauzule hovořící o tom, že zadarmo by mohl z Barcelony odejít rok před vypršením smouvy. Jenže tato lhůta pro uplatnění této možnosti vypršela už 10. června.

Tehdy měla končit sezóna španělské ligy, jenomže do toho všeho zasáhla koronavirová pandemie a sezóně se tak protáhla až do července,Liga mistrů se pak dohrávala až v srpnu. Proto se nyní Messiho právníci nechávají slyšet, že právě tuto klauzuli má argentinský fotbalista právo využít až v těchto dnech po skutečném konci sezóny.

Do sporu mezi Messim a Barcelonou se vložilo i vedrení španělské nejvyšší soutěže. To se postavilo za klub s tím, že Messiho smlouva s Barcelonou je stále platná i přes neočekávané prodloužení sezóny. Podle ligy je pak jedinou možností jak získat Messiho ten, pokud zájemce zaplatí výstupní klauzuli v astronomické výši 700 milionů eur.

Kam by tesy mohl Messi odejít? Nejvíce se mluví o jeho odchodu do Premier League, konkrétně do Manchesteru City, neboť s tamním koučem Pepem Guardiolou měl už jednat. Navíc se Guardiolou Messi dobře zná, z jejich společného působení v Barceloně.

Kdo ví? Třeba už bude veřejnost v této otázce daleko moudřejší hned ve středu.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Lionel Messi FC Barcelona Fotbal

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 35 minutami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 52 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 4 hodinami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 8 hodinami

včera

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy