Juventus Turín v pohotovosti. Vše se chystá na velký návrat z Madeiry

Přesunout se z Madeiry na Apeninský poloostrov bez toho, aniž by pak daný člověk nemusel do karantény? Něco takového se zdá být v současné době poznamenané pandemií koronaviru nemožné. A přesto se právě o něčem takovém ve světě uvažuje. Takový přesun se totiž plánuje v případě své největší hvězdy fotbalový klub Juventusu Turín, tedy v případě Portugalce Cristiana Ronalda. Ten byl dosud v dobrovolném exilu na Madeiře, nyní se hodlá vrátit ke svému klubu a připravovat se na restart italské Serie A a tak Juventus přichystal plán jeho návratu. Po přistání v Turíně by měl fotbalista podstoupit dvěma opakovaným testům, které by měly prokázat negativní výsledek a v takovém případě by se mohl Ronaldo krátce na to začít trénovat.

Během koronavirové pandemie se Cristiano Ronaldo uchýlil do bezpečí svého sídla v rybářské vesnici na Madeiře a protože to vypadá, že by se od přespříštího týdne mohlo na Apeninském poloostrově vracet vše pomalu do normálu, začíná se hovořit o jeho návratu do Turína. Ten opustil poté, co byli pozitivně testováni na COVID-19 tři jeho spoluhráči Daniele Rugani, Blaise Matuidi a Paulo Dybala.

Překotný vývoj událostí ve světě tak tedy Ronaldo přečkal se svou rodinou doma, což ale neznamená, že by snad nějak zahálel a nedbal na svou fyzičku. S míčem se na Madeiře připravoval úplně sám na Národním stadionu. Stejně tak využil posilovnu a místo činek zvedl své ratolesti. Mezitím si našel čas i na úpravu svého účesu.

A kdy že by se měl Cristiano Ronaldo vrátit zase na pevninskou Evropu? Mělo by se tak stát příští víkend, přestože zatím oficiálně ještě nikdo nepotvrdil možný restart italské nejvyšší fotbalové soutěže. V pondělí 4. května by ale mělo začít podle italského premiéra Guissepe Conteho postupné uvolňování vládních opatření v zemi. Navíc se na dohrání Serie A mezi sebou dohodli zástupci všech účastníků soutěže, ovšem to je musí posvětit vláda.

Až začnou v Itálii fotbalové tréninky, Juventus má v úmyslu v nich své hráče rozdělit do tří skupin, přičemž v jedné z nich budou ti hráči, kteří onemocněním neprošli, ve druhé pak ti, kteří naopak covidem-19 prošli a ve třetí by spolu byli ti, kteří sice byli nosiči viru, ale žádné symptomy se u nich neprojevily.

Během prvního týdny trénování by se měly tréninky Juventusu konat v tréninkové hale v Contisse. Až následně by se měli hráči objevit na hřišti. Každý den by navíc měli být jednotliví fotbalisté testování  a to nejdříve před tréninkem a pak i po něm.

Související

Pavel Nedvěd

Bude Nedvěd osm měsíců mimo fotbal? Takový trest pro něj žádá prokuratura

V rámci kauzy falšování klubového účetnictví čelí jeden z podezřelých, tedy viceprezident Juventusu Turín, bývalý český reprezentant a držitel Zlatého míče z roku 2003 Pavel Nedvěd čelí nejnověji možnéhoosmiměěsíčními zákazu činnosti ve fotbale. Právě takový trest pro něj žádá podle italského deníku Gazzetta dello Sport žádá italská prokuratura. Daleko vyšším trestům pak čelí bývalý sportovní ředitel klubu Fabio Paratici, stejně tak i pro šéfa Andreu Agnelliho.

Více souvisejících

italská série A Fotbal Cristiano Ronaldo Juventus FC Fotbal

Aktuálně se děje

před 37 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zesílí útoky na ukrajinské sklady se západními zbraněmi, slíbil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy