Koronavirus si nevybírá. Nakažena je i česká fotbalová legenda Vízek

Ve světě se koronavirem nakazilo několik fotbalistů v Itálii, kouč Arsenalu Mikel Arteta či útočník Chelsea Callum Hudson-Odoi. Sportovní svět hlásilo už i první úmrtí koronavirem a to z Madridu, kde zemřel bývalý šéf Realu Madrid Lorenzo Sanzo. Nyní koronavirus zasáhl i českou sportovní scénu. Serveru deníku Sport v pátek večer potvrdil nakažení koronavirem způsobující nemoc COVID-19 Ladislav Vízek, bývalý fotbalový reprezentant. Ten má mírné příznaky na rozdíl od manželky, která nemá žádné a která byla taktéž pozitivně testována na koronavirus.

"Týden jsem byl doma a měl jsem horečky. Žil jsem v domnění, že jsem nastydl. Sem tam se příznaky podobaly koronaviru, jenže člověk si to nechce přiznat," uvedl v rozhovoru pro server iSport.cz Vízek, jenž byl přesvědčen, že se nachladil po jízdě na kole. Když mu pak začalo být lépe, dostal informaci, že byl jeho kamarád z mariáše pozitivně testován na koronavirus. "Načež mi ve středu volala epidemioložka. Okamžitě mě odebrali a druhý den mi přišla zpráva, že jsem pozitivní," pokračovala fotbalová legenda.

V těchto dnech je ale Vízek přesvědčen, že je mu lépe a že to nejhorší už má za sebou. "Nicméně jsem poznal, že pro starší lidi to není žádná sranda. Upřímně mám o ně strach. Mně je pětašedesát, také jsem v ohrožené skupině, ale sportuji, každý den mám pohyb. Zřejmě i proto nemám dramatický průběh, asi je na můj konec ještě brzo," pokračoval Vízek.

Ten má aktuálně pouze kašel a proto se stále léčí vitaminy. Prozradil, že během nemovi zhubl devět kilo a po své zkušenosti by nikomu nakažení koronavirem rozhodně nepřál."Není to nic příjemného. Je to jako houpačka, neskutečně protivný bacil. Chvíli je vám dobře, pak zase zle," popsal průběh nemoci.

Dodejme, že nakažených je v Česku po pátku už 2279 lidí, přičemž nemoci COVID-19 jich podlehlo devět.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.

Více souvisejících

Fotbal Ladislav Vízek Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Exprezident Zeman zůstává v nemocnici. Není jasné, kdy bude z Motola propuštěn

Lékaři v pondělí zhodnotili zdravotní stav exprezidenta Miloše Zemana, který od minulého týdne leží v pražské Fakultní nemocnici Motol, kde podstoupil operaci. Podle nejnovějších informací je při vědomí a spolupracuje s lékaři na rehabilitaci po provedeném zákroku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy