Kouč Realu Madrid Zidane: Balea v týmu nechci. Velšan však měnit dres nechce

Světový fotbal v současnosti sice kvůli pandemii nového typu koronaviru stojí, ovšem šeptandy a spekulace z fotbalového zákulisí neustávají ani nyní. Jak uvádí list Marca, třeba španělský velkoklub Real Madrid je připraven zbavit se velšského fotbalisty v jeho službách Garetha Balea, který je ze strany klubového vedení i kouče Zinédina Zidaneho terčem kritiky už delší dobu. Nadále ale platí, že samotný fotbalista z klubu jen tak odejít v nejbližší době nehodlá.

Sám Zinédine Zidane nyní jasně řekl, že Garteha Balea by už v týmu rozhodně mít v budoucnu nechtěl. Takové fráze už z jeho úst byly slyšet před tím hned několikrát a vždy se to ze strany Velšana nesetkalo s pochopením, zvlášť, když má s klubem uzavřenou smlouvu ještě na další dva roky. A navíc, když mu tato smlouva zaručuje přímo královský plat.

Situace by se vyřešila samozřejmě tím, kdyby se objevil nějaký zájemce o Baleovy služby, jenže protblém je ten, že se v současnosti žádný takový zájemce na fotbalovém trhu neobjevuje. Sám hráč je daleko za hvězdnou formou z předešlých let, v letošním roce 2020 například nastoupil za Real Madrid pouze třikrát a radost ze vstřeleného gólu si prožil naposledy až v září loňského roku. Zůstal tak za očekáváním šéfů Realu, kteří ho viděli zprvu jako náhradu za Cristiana Ronalda, jenž z Realu Madrid odešel do Juventusu Turín.

Chvíli už to vypadalo, že by snad mohl Bale odejít do Číny, ale z tohoto transferu nakonec sešlo, navíc mu v tomto ohledu do karet nehraje ani odchod Británie z Evropské unie.

Třicetiletý fotbalista se tak tedy rozhodně sám od sebe v tuto chvíli nikam stěhovat nehodlá. Jeho agent Jonathan Barnett se navíc nechal slyšet, že v Madridu je Bale spokojen a užívá si zde života.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Real Madrid Zinedine Zidane Gareth Bale (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

John Kirby, koordinátor strategické komunikace Národní bezpečnostní rady

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

před 8 hodinami

Ilustrační fotografie.

Vražda v Pohodlí na Svitavsku se dostala k soudu. Muži vinu odmítají

U Krajského soudu v Hradci Králové se v pondělí začala projednávat kauza předloňské vraždy v domě v Pohodlí u Litomyšle na Svitavsku. Dvojice mužů je obviněna z toho, že utýrala muže, jehož tělo následně uvařila v sudu, kosti spálila a další ostatky rozvezla po okolí. Oběma hrozí výjimečný trest. 

před 9 hodinami

před 15 hodinami

USA nepomohou likvidovat íránské Šahídy-136 na Ukrajině, jako to udělaly v Izraeli

USA nepočítají s tím, že by pomáhaly likvidovat íránské bezpilotní drony Šahíd-136 a další, podobně jako se to stalo úspěšným krokem se spojenci během íránského útoku na Izrael. Konflikty na Blízkém východě a na Ukrajině jsou odlišného charakteru a to je nutné brát v úvahu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy