Kouč Vrba bez angažmá. Předčasně končí svou misi v bulharském Ludogorci Razgrad

Bývalý trenér Viktorie Plzeň i české fotbalové reprezentace Pavel Vrba předčasně končí na lavičce bulharského Ludogorce Razgrad. Samotný klub na svých webových stránkách v sobotu uvedl, že jedná s Pavlem Vrbou o předčasném ukončení smlouvy. A nejen s ním, ale i s jeho asistenty Zdeňkem Bečkou a Martinem Ticháčkem.

Zdá se to být bláznivý krok v momenetě, kdy je Razgrad na druhém místě ligové tabulky. Tamní šéfové jsou ale zvyklí na poněkud jiné výkony a umístění, tedy na tu nejvyšší pozici v lize. Vedle toho se bulharskému celku nepodařilo postoupit do milionářské soutěže Ligy mistrů a aktuálně se mu příliš nevydařil ani vstup do základní skupiny Evropské ligy. V ní na úvod ve čtvrtek prohrál na domácím hřišti s Antverpami.

Není proto tak asi nakonec divu, že kouč Vrba spolu se svými asistenty předčasně v klubu končí a dočasně ho nahradí mladý stratég Stanislav Genčev, jenž Razgrad vedl před Vrbou od srpna do prosince loňského roku.

Vrbovým odchodem z klubu se tak otevírá mimochodem možnost ulovit tohoto českého trenéra Slovákům, neboť ti nedávno odvolali kouče slovenské reprezentace Pavla Hapala a v zákulisí se následně skloňovalo v souvislsti s jeho možným nástupcem právě jméno Pavla Vrby.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal Pavel Vrba (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy