Liga mistrů: Slavia sahala k zasloužené výhře na San Siru. V závěru však přišlo vyrovnání

Když byli fotbalisté pražské Slavie nalosovány do skupiny F Ligymistru UEFA, jen málokdo věřil, že by se snad sešívaným ve společnosti takových velkoklubů, jakými jsou Inter Milán, Dortmund a Barcelona, nejen, že něco uhrát, ale dokonce hrát s takovýmito soupeři i vyrovnaný souboj. A právě to se svěřencům kouče Jindřicha Trpišovského v úterý, v jejich prvním zápase v rámci své skupiny F, na mmilánském San Siru proti Interu povedlo. V zápase to totiž byli právě slávisté, kteří od začátku milánský velkoklub zaskočili svou aktivitou a svým způsobem hry, kterým očarovali nejednoho fanouška už na jaře při působení ve vyřazovací fázi Evropské ligy. Nebylo tak proto divu, že Slavia v utkání i veedla a to od 63. minuty, kdy se trefil Olayinka. Ovšem český úřadující mistr své senzační jednobrankové vedení nakonec nedokázal udržet, když už v nastaveném čase inkasoval po střele Barelly. Přestože to byl výsledek nakonec pro Pražany jakkoli hořkosladký, poté, co ve druhém utkání této skupiny Dortmund remizoval 0:0 s Barcelonou, znamená to, že sešívaní se nyní společně s Interem Milán dělí o 1. místo ve skupině.

Dvanáctileté čekání slávistů na účast v základních skupinách Ligy mistrů v úterý večer pro sešívané definitivně skončilo. A to jejich prvním utkání v letošním ročníku 2019/2020 této soutěže na milánském San Siru proti Interu. Už od úvodního hvizdu bylo na Pražanech znát, že do Milána rozhodně nepřijeli jen tak odehrát duel Ligy mistrů a přesně jak někteří hráči Slavie před zápaemm říkali, do Milána skutečně přijeli i něco uhrát.

Proto tak sáhli nejen k napadání po celém hřišti, díky čemuž tak komplikovali Interu Milán rozehrávku od svého gólmana, ale třeba i ke kombinaci, ke které se hosté z Čech uchýlili hned vždy poté, co získali balón. Přesto ani rozehrávka Slavie nenechala jejich příznivce z kraje zápasu nikterak chladnými. Brankář Kolář tehdy jen dva metry před brankovou čarou riskoval na tolik, že míč minul blížícího se Lukaka, hlavní hvězdu milánského Interu, jen o fous. Mimochodem, tento Belgičan nakonec do základní sestavy modročerného klubu nastoupil i přesto, že se v zákulisí mluvilo, že by kvůli zranění ani hrát nemusel. A co se týče ještě gólmana Koláře, ten hrál roli i při malé domů kapitána Součka, kterou nakonec i přes ošemetnost situace dokázal vyřešit.

První střelu mezi tyče však v zápase zaznamenali sympaticky hrající hosté a to po volném přímém kopu, ke kterému se postavil Stanciu. Na druhé straně vylekal téměř 3000 fanoušků z Prahy nikým nehlídaný De Vrij poté, co hlavičkou z malého vápna minul. Stejně nebezpečný byl za chvíli i jeho kolega D´Ambrosio, navíc na rozdíl od kolegy tentokrát mířil do branky. Když uběhla první půlhodina hry, Pražané na San Siru předvedli oku lahodící akci na jeden dotek, vše ale nakonec zhatil špatná přihrávka Masopusta.

Druhá půle začala příležirtostmi domácích. Nejprve nechal Koláře zákrokem vyniknout Sensi svým prudkým centrem a pak Martínez svou následnou dorážkou. Na tuto šanci na druhé straně odpověděl svým prudkým zakončením Stanciu. A slávisté nepolevovali ani v následujících minutách, což nakonec přineslo kýžené ovoce. V 63. minutě se totiž po Zeleného střele dostal k dorážce Olayinka, na kterou už byla defenziva domácích krátká a tak se mohl slávistický forvard radovat ze svého jistě životního gólu.

Poté bylo na hráčích nInteru Milán vidět, jak je tato trefa zasáhla a že se jen stěží dostávají do nějakých příležitostí. Parta kolem Josefa Hušbauera se pochopitelně snažila jednobrankové vedení udržet, ba co víc, nějaký další gól i vstřelit, jenže v osmiminutovém nastavení se podařilo z ojedinělé akce domácích skórovat a to zásluhou střely Barelly po přímém kopu a odrazu míče od břevna.

Remíza Pražany po závěrečném hvizdu jistě mrzela, zvlášť po výborném výkony jaký předvedli. I tak je ale potřeba brát remízu 1:1 ze San Sira jako úspěch a výkon pak jako příslib do dalších bojů s dalšími fotbalovými velikány. Hřát je může fakt, že do dalšího kola půjdou z prvníého míst askupiny F, o které se dělí po tomto dni právě s Interem Milán. Druhý zápas mezi Dortmundem a Barcelonou totiž skončil bezbrankovou remízou.

Konečný výsledek zápasu Ligy mistrů (18.9.2019):

SKUPINA F:

Inter Milán - Slavia Praha 1:1Branky: 90. + 2. Barella - 63. Olayinka

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 18 minutami

před 42 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ministerstvo zdravotnictví, ilustrační fotografie.

Svrčinová na vlastní žádost končí jako hlavní hygienička

Vláda ve středu odvolala hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou na její vlastní žádost, uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Do jmenování jejího nástupce bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení má být vypsáno v nejbližších dnech.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

Důchody, ilustrační fotografie.

Valorizace důchodů v lednu 2025: První odhady už naznačují, jak penze porostou

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Policie se vyjádřila k zásahu ve škole na Tachovsku. Mladík skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy