Los LM: Bude k vidění bitva gigantů Messi vs. Ronaldo. Kat Slavie zamíří do Liverpoolu

Fotbaloví fanoušci se budou moct těšit na skvělý fotbalový podzim při sledování skupinové fáze Ligy mistrů a to i ti v Česku, přestože se tentokrát v milionářské soutěži nepředstaví ani jeden český zástupce. Los v Nyonu totiž naservíroval dost zajímavé zápasy na podzimní měsíce, přičemž všemu vévodí duel, ke kterému dojde ve skupině G a to mezi Juventusem Turín a Barcelonou, přeneseně řečeno mezi Crtistianem Ronakldem a Lionelem Messim. Nepostup Slavii pak může mrzet ještě o to víc po čtvrtečním losu, neboť její přemožitel, dánský Midtjylland, se při své premiérové účasti v Lize mistrů utká s Liverpoolem, Ajaxemm Amsterdam a Atalantou. Vítěz posledního ročníku Ligy mistrů Bayern Mnichov se pak ve skupině A utká s Atléticem Madrid, Salcburkem a Lokomotivem Moskva.

Přímý střet Ronalda s Messim tak možná konečně odpoví na věčnou otýzku, kdo je z těchto fotbalistů nejlepším na světě. 

"S Barcelonou to bude obrovská bitva a fantastické střetnutí, protože se díky němu opět setkají dva hráči, kteří jsou podle mého nejlepší na světě: Ronaldo a Messi," uvedl k losu viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd. Ten však připomněl i další soupeře ve skupině, kterými jsou Dynamo Kyjev a Ferencváros. "Dynamo Kyjev je solidní tým. Vede ho zkušený trenér Mircea Lucescu, který se proslavil v Šachtaru Doněck. Pokud bychom hráli na Ukrajině v zimě, bylo by to složitější. Kvalitu Maďarů neznáme, není to obvyklý soupeř v Lize mistrů. Jak znám maďarský fotbal, bez pochyby budou disponovat spoustou talentu," pokračoval bývalý český reprezenant.

I když ve skupinách letos nenalezneme ani jeden český klub, přesto ale mohou fandit alespoň j českým hráůmi, třeba gólmanovi Tomáši Vacíkovi v dresu Sevilly, která je ve skupině E. V ní se andaluský celek utká s Chelsea, Krasnodarem a Rennes. Pro Sevillu to mimochodem bude první účast v Lize mistrů po třech letech. "Je to velmi vyrovnaná skupina. Týmy mají mezinárodní zkušenosti a navíc se ve svých ligách pohybují na velmi vysoké úrovni. Je to hodně komplikovaná skupina a postoupit dál bude složité," nechal se syšet ke čtvrtečnímu losu sportovní ředitel Sevilly Monchino.

Dalším českým hráčem, jenž se v Lize mistrů představí, pak bude Michael Krmenčík v Bruggách. Ty se ve skupině F utkají se Zenitem Petrohrad, Dortmundem a Laziem Řím.

Skupinová fáze Ligy mistrů odstartuje vými prvními zápasy již v úterý 20. října, závěr skupin je napláánováno na středu 9. prosince. Finále by se pak mělo uskutečit 29. května 2021 v tureckém Istanbulu, přičemž se zde mělo finále konat už letos, ovšem kvůli pandemii koronaviru se závěr Ligy mistrů v minulé sezóně konal v Lisabonu.

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A: Bayern Mnichov, Atlético Madrid, Salcburk, Lokomotiv Moskva

Skupina B: Real Madrid, Šachtar Doněck, Inter Milán, Mönchengladbach

Skupina C: Porto, Manchester City, Olympiakos Pireus, Olympique Marseille

Skupina D: Liverpool, Ajax Amsterodam, Atalanta Bergamo, Midtjylland

Skupina E: Sevilla (Vaclík), Chelsea, FK Krasnodar, Rennes

Skupina F: Zenit Petrohrad, Dortmund, Lazio Řím, Bruggy (Krmenčík)

Skupina G: Juventus Turín, Barcelona, Dynamo Kyjev, Ferencváros Budapešť

Skupina H: Paris St. Germain, Manchester United, Lipsko, Istanbul Basaksehir

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Lionel Messi Cristiano Ronaldo Fotbal

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy