Maradona se po operaci mozku rychle zotavuje, dokonce vtipkuje

Argentinská fotbalová legenda Diego Maradona se po úterní operaci kvůli krvácení do mozku úspěšně zotavuje a dokonce vtipkuje. Jeho osobní lékař Leopoldo Luque, jenž zákrok na klinice Olive poblíž Buenos Aires provedl, řekl, že mistr světa z roku 1986 nemá žádné neurologické poškození a že je ohromený jeho zotavováním.

"Diego žertoval, dělal vtipy. Jsem nadšený, jsem šťastný, že ho vidím v takovém stavu," řekl Luque novinářům. Maradonu operoval poté, co u něj vyšetření v nemocnici odhalila subdurální hematom.

Podobně optimisticky mluvil o Maradonově zdravotním stavu jeho právník Matias Morla. "Poslední lékařská zpráva byla vynikající. Zůstaňme silní a překonáme to," řekl Morla.

Zároveň popřel spekulace médií, že se jeden z nejlepších fotbalistů historie vydá na zotavenou na Kubu či do Venezuely, což jsou země, k nimž má blízký vztah. Na Kubě strávil Maradona na začátku tohoto století několik let, když se zbavoval drogové závislosti.

"Diego miluje Kubu, včera jsem o něm mluvil se synem Fidela Castra. Venezuela a Kuba jsou spřátelené národy, ale Diego je myšlenkami se svou Gimnasií," uvedl Morla s narážkou na klub Gymnasia y Esgrima z La Plata, který Maradona od loňského září trénuje.

Bývalý hráč Neapole, Barcelony či Bocy Juniors oslavil minulý pátek 60. narozeniny. Při krátké ceremonii na stadionu působil nemocně a unaveně a ani nezůstal na zápas. V pondělí byl přijat na kliniku Ipensa v La Plata kvůli tomu, že byl dehydrovaný, zesláblý a chudokrevný. V nemocnici měl původně zůstat jen tři dny na pozorování, ale poté, co vyšetření odhalilo hematom v mozku, podrobil se akutní operaci.

Maradona strávil v minulých letech v nemocnicích hodně času, často v důsledku svého bouřlivého životního stylu, který ho provázel už od dob aktivní kariéry. V roce 2004 byl například v nemocnici se srdečními a respiračními problémy souvisejícími s užíváním kokainu. Později se dvojnásobný mistr italské ligy s Neapolí podrobil odvykacím kúrám kvůli závislosti na drogách a alkoholu. Loni v lednu byl hospitalizován s vnitřním krvácením do břicha.

Související

Více souvisejících

Diego Maradona sport operace Fotbal

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 55 minutami

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 2 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Rusko vyslalo na Ukrajinu další rakety a drony. 26 jich armáda sestřelila

V noci na čtvrtek ukrajinská armáda zneškodnila 26 dronů, které útočily na pozice ruských sil. Uvedl to podle serveru Ukrajinska pravda velitel ukrajinských vzdušných sil Mykola Oleščuk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy