Mbappého v Paříži udrželi, ale co Neymara? Brazilce vábí několik anglických klubů

V předešlých dnech se v souvislosti s Paris Saint Germain hovořilo nejen o jméně nového hlavního trenéra, ale i o buducnosti Kyliana Mbappého. Tento hvězdný francouzský útočník nakonec v klubu bude pokračovat dál a nepřestoupil tak do Realu Madrid, o čemž se mohutně spekulovalo. Nyní se spekuluje znovu, tentokrát o budoucnosti brazilského forvarda Neymara. Toho totiž vábí do Anglie hned několik tamních klubů.

S příchodem Argentince Lionela Messiho do kádru Pařížanů to vypadalo na slibná léta pro tento celek, jelikož se mluvilo o zabijáckém útoku Messi-Mbappé-Neymar. Jenže z toho bvšeho je všehovšudy jen jedna trofej a proto tak není divu, že do nadcházející fotbalové sezóny půjde s několika změnami.

„Očekáváme, že všichni hráči udělají mnohem víc než minulou sezonu. Mnohem víc. Evidentně jsme nebyli dost dobří, abychom prošli ještě dál. Pro příští sezonu je cíl jasný: dát do každého dne 200 %. Chceme hráče, kteří jsou hrdí na to, že reprezentují PSG a kteří jsou připraveni bojovat," uvedl konkrétmě s měrem k příští sezóně katarský majitel klubu Násir Chalejfí.

Ten se však v otázce Neymarovy budoucnosti klubu nikterak blíže vyjadřovat nechtěl. „Jestli bude Neymar součástí nového projektu PSG? O tom nemůžu mluvit. Někteří hráči přijdou a jiní odejdou. Ale všechno bude diskrétní," řekl tajemně a jen tak tím posílil spekulace.

Proslýchá se totiž, že Brazilci se ve městě pod Eiffelovou věží nelíbí především proto, že se zde necítí být milován. Vypadá to tedy, že by mohl změnit o tomto létě působiště a to přesto, že je s Paříží vázán smlovou až do roku 2025. Zájemců o jeho služby je hnd několik. Jak informuje server AS, rádi by Neymara přivítali třeba v Juventusu. Jeheo kroky by ale mohly zamířit i na Ostrovy, kam ho vábí třeba Manchester United, Chelsea či Newcastle.

O Neymarově budoucnosti v Paříži rozhoddne s největší pravděpodobností nový trenér Pařížanů, kterým by měl být bývalý kouč Nice Christoph Galtier. „Ano, jednáme o něm. To není tajemství. Věřím, že se co nejrychleji dohodneme," řekl k osobě pravděpodobného nového trenéra prezident PSG.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.

Více souvisejících

Fotbal Paris Saint-Germain FC Neymar (fotbalista)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy