Messi v Barceloně zůstane a přibude k němu další hvězda, myslí si bývalý klubový skaut

V jednom z nejslavnějších fotbalových klubů na světě FC Barcelona se blýská zřejmě na lepší časy. Není to tak dávno, co jeho největší hvězda Lionel Messi hrozila odchodem z klubu po této sezóně a navíc kádr procházel nucenou přestavbou po příchodu nového kouče Ronalda Koemana. To vše se dělo po nevydařené minulé sezóně 2019/20, ve které se Kataláncům nepodařilo získat ani jednu trofej. Vše vyvrcholilo rezignací bývalého prezidenta klubu Josepa Bartomeua, kterého ještě zadrželi kriminalisté. Poté, co si ale velkoklub zvolil nového šéfa Joana Laportu se zdá, že se situace v klubu uklidnila a podle všeho se zvýšila naděje na to, že Messi v Barceloně přeci jen zůstane.

"Jsem si téměř jistý, že Leo zůstane v Barceloně," nechal se slyšet bývalý barcelonský skaut Andre Cury v rozhovoru pro rádio Continental. Podle Curyho už jenom proto, že Messi se netají s dobrým vztahem právě s Joanem Laportou, staronovým šéfem Barcelony.

Předchozí klubové vedení nebralo Messiho nikterak vážně a podle Curyho tak nebylo divu, že se mluvilo o Messiho možném odchodu a že se Barceloně výsledkově ani herně příliš nedařilo. "Chtěl konkurenceschopný tým a oni souhlasili, jenže mu řekli, že chtějí udělat jednu věc, a udělali jinou. Leo z toho byl vynechán," řekl Cury s tím, že teď už je situace jiná. "V klubu se teď děje spousta pozitivních věcí," doplnil.

Na klidu Lionela Messiho neprospěl ani fakt, jakým způsobem se velkoklub zbavil jednoho z vrstevníků argentinského útočníka a jednoho z nejzkušenějších fotbalistů kádru útočníka Luise Suáreze. Ten už v současnosti obléká dres Atlética Madrid, kde se mu daří čím dál lépe. Nyní se ve fotbalovém zákulisí spekuluje o tom, že by mohl být staronovým parťákem v útoku pro Lionela Messiho Brazilec Neymar.

Toho v minulosti hned deset let zastupoval právě Cury a podle něj nyní rozhodně nechce zůstat v Paris Saint Germain, neboť ještě před nedávnem počítal s tím, že do Paříže po sezóně naopak zamíří Messi. Neymar teď dal Barceloně najevo, že se chce vrátit. "Messi bude hrát znovu s Neymarem, ovšem ne v PSG, ale v Barceloně," řekl konkrétně Cury v rozhovoru tentokrát pro deník El Litoral.

K příchodu takové hvězdy jako Neymar by pro Barcelonu nemusel být problém a to i přesto, že se velkoklub aktuálně nenachází zrovna v nejlepší ekonomické situace. Vedle koronavirové pandemie ho totiž trápí ještě řada obřích závazků. Po příchodu Laporty do vedení Barcelony se ale přeci jenom v tomto ohledu blýská skutečně na lepší časy a pro příchod Neymara hovoří i to, že sám Brazilec je ochoten ubrat něco z jinak astronomických požadavků.

Není pak jistě bez zajímavosti, že se kromě Neymara snaží do Barcelony nové klubové vedení zlanařit i další TOP hvězdu současného fotbalu Nora Erlinga Haalanda z Borussie Dorrtmund či dalšího forvarda Lautara Martíneze. Ten pro změnu nyní obléká dres Interu Milán.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Lionel Messi FC Barcelona Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy