Messi zkritizoval kroky sportovního ředitele. Nyní se spekuluje o jeho konci v Barceloně

Jeho středeční krok rozhodně nikdo z fanoušků nečekal. Právě ve středu totiž jeden z nejlepších fotbalistů na světě v současnosti Lionel Messi zkritizoval sportovního ředitele Barcelony Érica Abidala. Rozčílila ho konkrétně Abidalova slova o tom, že hráči katalánského velkoklubu pod již bývalým koučem Ernestem Valverdem nepracovali dost tvrdě. Není proto divu, že se hned poté ve španělských médiích začalo spekulovat o možném blížícím se konci argentinské hvězdy v tomto velkoklubu, se kterým je dlouhodobě spjatý.

Vše odstartovalo skutečně nečekané vyjádření Lionela Messiho na jeho instagramovém účtu směřované ke klubovému sportovnímu řediteli Éricu Abidalovi. "Myslím, že pokud mluvíte o hráčích, musíte je i pojmenovat. Jinak všechny poskvrníte a pomáháte šířit zvěsti, které nejsou pravdivé," napsal.

A spekulace o jeho možném konci v Katalánsku se směle mohli rovířit. A na co že Messi takto reagoval. Úplně prvotní rozbuškou byl rozhovor Érica Abidala pro španělský deník Sport, ve kterém mimo jiné uvedl, že někteří hráči s bývalým koučem Ernestem Valverdem nebyli spokojeni natolik, že pod ním nepracovali tak, jak měli. V polovině ledna nakonec Valverdeho nahradil Quique Setién. "Upřímně, nerad tohle dělám, ale myslím, že lidé musejí být zodpovědní za svou práci a za svá rozhodnutí. Hráči jsou zodpovědní za to, co se děje na hřišti. My jsme první, kdo připustí, že jsme nebyli dobří. Ti, kdo mají na starosti sportovní oddělení, musejí být rovněž odpovědni za své povinnosti a především za svá rozhodnutí," pokračoval v kritice vedení Messi.

Atmosféra v klubu je znatelně na bodu mrazu a vidět to je i při samotných zápasech v poslední době. Naposledy ve čtvrtek, kdy Bilbao Barcelonu vyřadilo ze španělského poháru a kde se nejen Messi nedokázal opět prosadit. „Všichni víme, kdo udělal co špatně a co dobře. Musíme prostě jen tvrdě makat a neukazovat jeden na druhého, to ničemu nepomůže. Musíme se soustředit na naši hru a jít za vítězstvím. Tenhle klub je postaven na triumfech a my se musíme na tuto cestu vrátit. Kabina táhne za jeden provaz. Není doba na to tahat na veřejnost špínu, každý klub nějakou má," nechal se slyšet po zápase Gerard Piqué, jenž se tak snažil situaci uklidnit.

Nový kouč Setién by samozřejmě rád měl v týmu nejen dobře naladěného Messiho, ale především také Messiho na své straně. Klubová legenda Lobo Carrasco však potvrdil médiím, že Messi je v současnosti rozhodně daleko o dobré nálady. „Poprvé se na mě Messi podíval způsobem, z něhož šlo vyčíst, že už je jednou nohou nohou pryč," řekl konkrétně.

V zákulisí se už čili mluví o možnostech, kam by mohl Messi případně zadarmo odejít. Ve hře je hned pět klubů a to PSG, Manchester United, Manchester City, Inter Milán a Juventus Turín. Nevětší šanci by pak měl mít Manchester City, neboť v minulosti se už nechal kouč Ctizens Pep Guardiola slyšet, že právě Manchester City je Messiho druhý nejoblíběnější klub v Evropě. Vedle Guardioly navíc v manchesterském celku působí ve vedoucích pozích i Katalánci Txiki Begiristain a Ferran Soriano.

Jak upozorňuje televizní stanice Sky Sports, Messi by mohl odejít z Barcelony v létě. „Tenhle přestup zdarma by byl ale i tak hodně drahý, protože Messiho roční gáže pořád činí kolem 50 milionů liber (1,5 miliardy korun)," připomněl pro tuto televizi expert na španělský fotbal Terry Gibson, jenž pokračoval: „Přináší (Messi) s sebou auru nejlepšího hráče světa a také 100 milionů fanoušků na Instagramu. Jen pro srovnání - Manchester City jich má jen 17 milionů."

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) FC Barcelona Lionel Messi

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

včera

včera

včera

Izrael se plánu na invazi do Rafahu nevzdává. Navzdory mezinárodnímu apelu přitlačí Hamás ke zdi

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že jeho země zvýší v následujících dnech vojenský tlak na palestinské hnutí Hamás. Chce tím podle svých slov dosáhnout propuštění rukojmí zadržovaných v Pásmu Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy