Na pražskou Letnou míří zkušenosti. Sparta před koncem přestupového ona ulovila Pavelku

Stihli to jen tak tak, nakonec se Letenští mohou těšit z toho, že mohou veřejnosti oznámit delší dobu vysněnou posilu. Pražskou Spartu posiluje defenzivní záložník s reprezentačními zkušenostmi Davida Pavelku. Tento devětadvacetiletý sparťanský odchovanec se tak na Letnou vrací po skoro osmi letech, přičemž klub nikterak neuvedl, na jak dlouho uzavírá tento fotbalista se Spartou smlouvu.

Jak už bylo výše zmíněno, právě o Davida Pavelku stál klub, jenž aktuálně vede tabulku české fotbalové ligy, už delší dobu a už to nevypadalo, že by se snad mohltento transfer povést. Jenže vedení Sparty se nakonec přeci jenom podařilo se zástupci turecké Kesimpasy, kde dosud Pavelka nastupoval, dohonout. Podle zákulisních informací musela Sparta za Pavelku cca. 900 tisíc eur (v přepočtu 24,5 milionu korun).

"Ve Spartě jsem vyrostl, dostal jsem se až do áčka, tam jsem se ale výrazněji neprosadil. Teď chci i sobě dokázat, že na to mám. Tak to mám nastavené, mám obrovskou osobní ambici. Celou kariéru jsem doufal, že by se mi mohlo ještě povést do Sparty vrátit," řekl ke svému přestupu do Sparty sám David Pavelka, jenž doposud ve své kariéře právě za tento pražský klub nastoupil k pouhým deseti zápasům a chce tak k nim přidat další.

Kromě těchto deseti duelů za Spartu má Pavelka na svém kontě dalších 98 ligových zápasů. Vedle Sparty Pavelka oblékal i dres Liberce a Slovácka dojromady pak v těchto klubech nastřílel v tuzemské lize 20 gólů. Co se týče pak jeho bilance v národním týmu, tak v něm nastoupil do 222 duelů, během kterých se mu podařilo zatím jednou skórovat. Byl součástí i reprezentačního A-týmu na mistrovství Evropy v roce 2016.

Českého reprezentanta trápilo zpočátku letošního roku zranění kolena, které se mu podařilo v březnu vyléčit, ovšem vrátit se do zápasového tempa se mohl až v červnu a to kvůli koronavirové pandemii.

"Chtěli jsme tým doplnit o jednoho zkušenějšího hráče do defenzivnějších pozic v záloze, kde jsme doteď pracovali s mladými hráči a zástupci střední generace. David má zkušenosti ze zahraničí a z reprezentace, kterými našim mladým hráčům pomůže. Je to vítězný typ a profesionál, takové hráče ve Spartě chceme mít," nechal se slyšet k nové posile sparťanský sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Připomeňme, že letní přestupové okno bylo letos mimořádně kvůli koronavirové pandemii prodlouženo až do půlnoci v noci z 5. na 6. října, přičemž v úterý čekali ve Spartě na hráčovu transferovou kartu. Až koncem tohoto týdne by pak měl o Prahy Pavela dorazit a od toho příštího týdne by už se měl  připojit ke svým spoluhráčům na Letné.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha David Pavelka (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy