Na Slavii by mohlo přijít až tři tisíce fanoušků. Blatný to podpořil, hlásí Tvrdík

Možná to znít vzhledem k nelepšící se epimeické situaci v Česku až nepatřičně, přesto majitel fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík v úterý oznámil, že ministr zdravotnictví Jan Blatný (netraník za ANO) podpořil to, aby na následující tři ligová domácí utkání mohlo do vršovického Edenu až tři tisíce fanoušků, přičemž by se mělo jednat o dva tisíce permanentkářů a tisíc lidí z řad zdravotníků.

„Ministr zdravotnictví podpořil pokračování druhé etapy pilotního projektu Cesta ze tmy. Je naděje, že na příštích zápasech by mohlo být 2000 fans z řad permanentkářů a 1000 hostů bezplatně jako dárek všem z integrovaného záchranného systému. Všichni PCR test v den zápasu," uvedl šé Slavie Jaroslav Tvrdík na svém twitterovém účtu.

Jen pro připomenutí, nejen na úvodní zápas play-off Evropské ligy UEFA s Leicesterem, ale i na předešlé domácí ligové utkání s Pardubicemi sešívaný klub pozval 300 fanoušků z řad partnerů klubu. Ti všichni v den daného utkání podstoupili PCR test na covid-19 v mobilních laboratořích. Následně každý s negativním testem dostal na ruku náramek s kódem, jímž se prokázal u turniketů na stadionu. V případě, že by byl někdo pozitivní, kód by ho přes turnikety nepustil. Vedle tohoto testování, jež bylo prováděno v den zápasů mezi 9. a 12. hodinou, přičemž výsledky pak byly známy mezi 14. a 15. hodinou, pak musely být povinné respirátory FFP2.

„Jménem klubu mohu konstatovat, že celý systém je profesionální, funkční a poskytuje organizátorovi dostatečný komfort pro komplexní zajištění organizace hromadné akce typu fotbalového utkání," stojí v žádosti o vpuštění fanoušků na stadion, kterou poslal Jaroslav Tvrdík ministerstvu zdravotnictví.

Tři tisíce fanoušků by se tak mohlo podívat na následující tři domácí ligová utkání a týkalo by se to tak duelů s Ostravou (7. března), Opavou (20. března) a Spartou (10. dubna). Jak ale hovoří zákulisní informace, ministerstvu zdravotnictví vadí nejvíce loogistika přesunu fanoušků do místa akce a jejich shromažďování u odběrové laboratoře. Otázka je také pohyb faniušků do začátku utkání, popřípadě do vyhodnocení testů. „Využití patnácti procentní kapacity stadionu umožní na tribunách zajistit dostatečné rozestupy. V kombinaci všech těchto opatření a v kombinaci s tím, že se jedná o akci na čerstvém vzduchu věřím, že doje ke stoprocentní eliminaci jakékoliv možnosti epidemiologického šíření viru covid-19," doplňuje v žádosti Tvrdík.

Pokud by se potvrdilo to, že s přítomností fanoušků na stadionu ministertstvo zdravotnictví skutečně souhlasí a podporuje to, počítá se s tím, že by se alespoň části fanoušků na českých stadionech mohly dočkat především movité kluby v tuzemské fotbalové lize. Ty méně movitější by totiž neměly dostatek financí na uhrazení nákladů na testování. S tím sám Jaroslav Tvrdík počítá. „Rada institucí nebo organizátorů ze sportovního či fotbalového prostředí pilotní projekt odmítla jako příliš finančně nebo organizační nákladný a náročný," píše se totiž dále v Tvrdíkově žádosti.

Vzhledem k již zmíněnému faktu, že v předešlých dvou domácích duelech mohlo na Slavii přijít 300 lidí z řad partnerů klubu s negativním testem, objevili se tak na zápase s Leicesterem na VIP tribuně již bývalý poradce premiéra Roman Prymula a to navzdory tomu, že v den zápasu nabádal k tvrdému lockdownu. Kromě něj na stadionu tehdy byli i kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář, europoslanec Alexander Vondra či generální ředitel České televize Petr Dvořák. Hned po utkání se za tento incident veřejnosti Jaroslav Tvrdík omluvil.

„Je mi velice líto, že jsme jako klub eticky nevhodným pozváním několika hostů mohli poškodit dosavadní úspěšné výsledky první etapy pilotního projektu," vrátil se slávistický boss nyní ještě jednou ke kauze kolem návštěvy prominentních hostů.

Související

Ilustrační fotografie.

Podruhé v sezóně se rozhodli pro změnu. V Karviné se opět loučí s trenérem, tentokrát s Jarábkem

Když na konci loňského září přicházel Juraj Jarábek, aby se po čase stal opět trenérem Karviné, mnozí věřili, že by právě on mohl slezský klub pozvednout tak, aby nepomýšlel na boj o záchranu. Jenže ani příchod zkušeného trenéra, jenž už byl jednou spjat s karvinským fotbalem a zná tak dokonale tamní atmosféru, nijak výrazně nepomohl k lepším výkonům. Aktuálně se totiž Karviná nachází na úplném chvostu ligové tabulky a vedení se tak rozhodlo rozloučit se nejen s Jarábkem, ale i jeho asistentem Branislavem Mrázem.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalová Mladá Boleslav vstoupila do nového roku bez trenéra. Kulič byl vedením nečekaně odvolán

Ještě před tím, než se dalo sbohem roku 2023, se fotbalová Mladá Boleslav rozloučila s dosavadním realizačním týmem v čele s Markem Kuličem. Klub poměrně nečekaný krok zveřejnil na webu s odůvodněním, že kromě nespokojenosti s posledními výsledky nebyl s Kuličem a spol. spokojen ani v otázce komunikace. Přestože se Středočechům na podzim po většinu času dařilo a ještě v listopadu byli na nečekaném třetím místě ligové tabulky, po posledních pěti zápasech, během nichž získali jen bod za domácí remízou s Karvinou, klesli až na sedmou příčku.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Jaroslav Tvrdík Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy