Nečekaná zpráva z Edenu! Sportovní ředitel Nezmar opouští Slavii

Po výjimečném kalendářním roce 2019 a především pak po neméně vydařeném podzimu pozlaceném účastí sešívaných v milionářské Lize mistrů se s klubem z Vršovic nečekaně loučí sportovní ředitel Jan Nezmar. Právě díky němu se Slávisté mohou pyšnit nejen trenérským štábem v čele s Jindřichem Trpišovským, ale i řadou opor, díky kterým Pražané sehráli výjimečné zápasy s výjimečnými výkony.

„Žádné rozhovory poskytovat nebudu," nechtěl o své budoucnosti ve Slavii, když se ho ptali po posledním podzimním zápasem Slavie s Českými Budějovicemi. Už před tímto utkáním se totiž cosi šířilo ve vzduchu, ale už tehdy se podle všeho vědělo v zákulisí, že je Jan Nezmar na odchodu z pražského klubu. Jak uvádějí dobře informované zdroje, Nezmar už podal výpověď, avšak se musí ještě dořešit ukončení jeho dosavadní kontraktu s klubem.

Nikterak bližší nechtěl být ani tiskový mluvčí Slavie Michal Býček. „K ničemu se nebudu vyjadřovat," odvětil pouze k aktuální informaci.

Odchod Jana Nezmara ze Slavie zvláště po výkonech, ktří sešívaní v roce 2019 předváděli, je určitě z prvního pohledu překvapivý, nicméně o konci v klubu Nezmar uvažoval už delší dobu. V minulosti se ostře názorově střetl s někdejším generálním ředitelem Martinem Krobem, který nakonec on v klubu skončil.

A Nezmarova nespokojenost nezmizela ani po zisku ligového doublu, kterým se Slavia mohla pyšnit po dlouhých 77 letech, o svém možném odchodu z klubu hovořil i po postupu do Ligy mistrů.

Co nakonec tedy rozhodlo o nynějším konci Jana Nezmara v klubu? Podle zákulisních informací jde o neshody v ekonomických otázkách se samotným předsedou klubu Jaroslavem Tvrdíkem. Děje se tak navíc v době, kdy poté, co dosáhla kasa Slavie něco přes 1 miliardu korun, se z Číny už peníze do Slavie neposílají. Proto tak klubu výrazně finančně pomohly nejen odchody tehdejších obranných opor Ngdaeua či Deliho, stejně jako dalších hráčů Stocha, Zmrhala a Krále, jenž, jak známo, odešel do Spartaku Moskva za rekordních 310 milionů korun.

Finance navíc přišly do klubu díky jeho účasti v Lize mistrů, kde sice se dvěma body na kontě skončila Slavie beznadějně poslední ve skupině s Barcelonou, Interem Milán a Dortmundem. Přesto je ale díky tomu Slavie bohatší o sto milionů korun.

Protože je však Nezmar vystudovaným vysokoškolským ekonomem, není proto divu, že se s Jaroslavem Tvrdíkem neshodl třeba na finančních odměnách pro jednotlivé hráče, ani za odměny fotbalistům za postupy jak v jarní části Evropské ligy, tak za postup do Ligy mistrů.

Právě vzhledem ke vzdělání Jana Nezmara se v minulosti spekulovalo i o jiném než sportovnním angažmá tohoto bývalého fotbalisty, v posledních dnech se však mluví, že by právě Nezmar mohl být pobočníkem Adriana Guly, nejpravděpodobnějšího nástupce Pavla Vrby v Plzni.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Jan Nezmar Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 7 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 7 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy