Nejdražší hráč v historii klubu. Do londýnské Chelsea se vrací útočník Lukaku

Na místo činu se vrací útočník Romelu Lukaku a a to za nemalý peníz. Staronovým působištěm belgického reprezentanta se totiž stala londýnská Chelsea, kam přestoupil z Interu Milán za 97,5 milionu liber (2,9 miliardy korun), což tak z něj dělá nejdražšího fotbalistu v historii klubu ze Stamford Bridge. Právě na tomto stadionu, kde své domácí zápasy hraje londýnská Chelsea, kde naposledy působil v roce 2014.

Poprvé se v modrém dresu Chelsea představil před deseti lety poté, co do Londýna tehdy přišel z Anderlechtu. Očekávalo se od něj hodně, ale nakonec za Chelsea nastoupil pouze do deseti ligových zápasů. V sezóně 2012/13 pak byl na hostování v Evertonu, kam pak i přestoupil.

"Přišel jsem sem jako mladík, který se toho měl hodně co učit, a nyní se vracím zkušenější a dospělejší. Fandil jsem Chelsea jako kluk a to, že jsem nyní zpět a pokusím se pomoci vyhrát klubu další trofeje, je skvělý pocit," nechal se slyšet Lukaku nyní po svém opětovném příchod do Londýna.

V Anglii však působil vedle Chelsea a Evertonu ještě v jednom tamním velkoklubu a to v Manchesteru United, kde hrál až do roku 2017, kdy se pak přemístil do milánského Interu. Ten za něj tehdy utratil taktéž rekordních 80 milionů eur a i díky Lukakovi Inter Milán získal poprvé jedenácti letech ligový titul.

Lukaku se svým příchodem do Chelsea stal sice nejdražším hráčem v historií klubu, ale nikoli nejdražším hráčem Premier League. Tím se stal nedávno anglický reprezentant Jack Grealish, který z Aston Villy odešel do Manchesteru City za 100 milionů liber.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Romelu Lukaku (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 42 minutami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy