Nikoli Mourinho. PSG má nově trénovat Zidane, který měl jednat s vedením v Kataru

Francouzský velkoklub Paris Saint Germain má dlouhodobý sen konečně vyhrát prestižní Ligu mistrů. Pomoci naplnit tento sen měl argentinský stratég Mauricio Pochettino, který je v klubu od loňského ledna, ale ani jemu se to nepodařilo a není divu, že pod náročným vedením Pařížanů se pod ním výrazně rozviklala židle. Dříve se mluvilo o tom, že by mohl do města pod Eiffelovou věží zamířit "The Special One", tedy Portugalec José Mourinho, jenž nedávno vyhrál s AS Řím Evropskou konferenční ligu, jenže ten nakonec zůstane ve Věčném městě a nově se tak hovoří o Zinédinem Zidanovi. Bývalý francouzský fotbalista a nynější trenér, jenž dosud zaznamenal největší úspěchy jen s Realem Madrid, měl totiž být v ataru na jednání s vedením pařížského klubu a sílí tak pravděpodobnost toho, že se právě on stane koučem Paris Saint Germain.

O tom, že by měl právě tento devětačtyřicetiletý kouč zamřit do francouzské metropole, informovala jako první francouzská rozhlasová stanice Europe 1, podle níž už se se měly obě strany dohodnout na spolupráci.

Jak už bylo výše zmíněno, Zidabne dosud trénoval jen Real Madrid a to s přestávkami v letech 2016 až 2018 a 2019 až 2020. S Bílým baletem dokázal tehdy vyhrát hned dva ligové tituly a celkem třikrát s ním triumfoval v Lize mistrů.

Kromě Mourinha se také v posledních hodinách spekulovalo o příchodu Luise Campose. Ten se dlouho fotbalovému trenérství nevěnoval, jelikož v posledních letech pracoval jako sportovní manažer Monaka a Lille.

Nakonec i on do Paříže zamíří, jen by měl zde pracovat právě jako sportovní ředitel, přičemž by tak v této funkci nahradil Leonarda. Tento sedmapadesátiletý Portugalec se však bude v klubu starat o organizaci, nábor a výkon PSG a zároveň by měl zastávat roli sportovního poradce.

A nemusí to být jediné nové jméno, které by během tohoto léta mělo zamířit do Paříže. Pokud se skutečně stane trrenérem PSG Zidane, francouzská média hovoří o tom, že by zde mohl obléknout dres i Paul Pogba.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Zinedine Zidane Paris Saint-Germain FC

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy