Nikoli Mourinho. PSG má nově trénovat Zidane, který měl jednat s vedením v Kataru

Francouzský velkoklub Paris Saint Germain má dlouhodobý sen konečně vyhrát prestižní Ligu mistrů. Pomoci naplnit tento sen měl argentinský stratég Mauricio Pochettino, který je v klubu od loňského ledna, ale ani jemu se to nepodařilo a není divu, že pod náročným vedením Pařížanů se pod ním výrazně rozviklala židle. Dříve se mluvilo o tom, že by mohl do města pod Eiffelovou věží zamířit "The Special One", tedy Portugalec José Mourinho, jenž nedávno vyhrál s AS Řím Evropskou konferenční ligu, jenže ten nakonec zůstane ve Věčném městě a nově se tak hovoří o Zinédinem Zidanovi. Bývalý francouzský fotbalista a nynější trenér, jenž dosud zaznamenal největší úspěchy jen s Realem Madrid, měl totiž být v ataru na jednání s vedením pařížského klubu a sílí tak pravděpodobnost toho, že se právě on stane koučem Paris Saint Germain.

O tom, že by měl právě tento devětačtyřicetiletý kouč zamřit do francouzské metropole, informovala jako první francouzská rozhlasová stanice Europe 1, podle níž už se se měly obě strany dohodnout na spolupráci.

Jak už bylo výše zmíněno, Zidabne dosud trénoval jen Real Madrid a to s přestávkami v letech 2016 až 2018 a 2019 až 2020. S Bílým baletem dokázal tehdy vyhrát hned dva ligové tituly a celkem třikrát s ním triumfoval v Lize mistrů.

Kromě Mourinha se také v posledních hodinách spekulovalo o příchodu Luise Campose. Ten se dlouho fotbalovému trenérství nevěnoval, jelikož v posledních letech pracoval jako sportovní manažer Monaka a Lille.

Nakonec i on do Paříže zamíří, jen by měl zde pracovat právě jako sportovní ředitel, přičemž by tak v této funkci nahradil Leonarda. Tento sedmapadesátiletý Portugalec se však bude v klubu starat o organizaci, nábor a výkon PSG a zároveň by měl zastávat roli sportovního poradce.

A nemusí to být jediné nové jméno, které by během tohoto léta mělo zamířit do Paříže. Pokud se skutečně stane trrenérem PSG Zidane, francouzská média hovoří o tom, že by zde mohl obléknout dres i Paul Pogba.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Trable u Hložka pokračují. Kvůli zranění nebude Leverkusenu k dispozici až čtyři týdny

Těžké časy českého fotbalového útočníka Adama Hložka pokračují. Poté, co se v posledních dnech v Německu u něj mluví o případném hostování, a poté, co se mu úplně nevydařil poslední reprezentační sraz, si nyní zkomplikoval svou cestu k nominaci na letošní fotbalové Euro zraněním. To si přivodil během sobotního bundesligového zápasu Leverkusenu s Unionem Berlín, ve kterém si poranil levý kotník.

Více souvisejících

Fotbal Zinedine Zidane Paris Saint-Germain FC

Aktuálně se děje

před 6 minutami

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 28 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy