Novému vedení už radit nebude. Z vedení londýnské Chelsea odchází Petr Čech

Když přišel do klubu londýnské Chelsea před pár týdny její nový majitel, jímž je americký investor Todd Boehly, bylo jasné, že z dosavadního vedení nezůstane kámen na kameni. Už během minulého týdne skončila ve vedení ředitelka Marina Granovská a bylo tak jen otázkou času, kdy stejný osud potká sportovně-technického poradce Petra Čecha. A ten moment přichází nyní začátkem tohoto týdne, kdy se o svém konci ve funkci rozhodl Petr Čech sám.

O konci Petra Čecha ve funkci sportovně-technického poradce informoval klub lonýnské Chelsea na svých webových stránkách.

„Bylo to obrovské privilegium plnit v Chelsea tři roky tuto roli. S klubem pod novým vlastníkem cítím, že je správný čas, abych ustoupil stranou," nechal se k tmu slyšet pro klubový web Čech, jenž tak manažersky pomáhal klubu, ve kterém před tím půsbil dlouhá léta jako hráč, tři roky.

Jak informuje server sport.cz, podle jeho zdrojů by mohl i přes konec v této funkci Petr Čech nadále působit v Chelsea, která tak o jeho služby stále stojí. Zůstává však otázkou, co nové vedení Čechovi nabídne.

„Petr je důležitým členem rodiny Chelsea. Chápeme jeho rozhodnutí odejít a děkujeme mu za jeho přínos jako poradce a za jeho oddanost klubu a naší komunitě. Přejeme mu jen to nejlepší," uvedl v prohlášení Bohley, jenž tak v čele klubu nahradil ruského oligarchu Romana Abramoviče, jenž byl donucen svůj klub prodat kvůli protiruským sankcím přijatými britskou vládou.

Podle serveru sport.cz se pak Čech ke svému kroku nechce nikterak blíže vyjadřovat.

Související

Ronaldo, Cristiano

Chování Ronalda je na legendu Manchesteru United moc. Vyzvala ho k odchodu z klubu

Kolem hvězdného portugalského fotbalového útočníka Cristiana Ronalda je v posledních dnech živo a to především proto že před pár dny opustil předčasně lavičku a odešel tak do kabiny ještě před koncem ligového duelu s Tottenhamem. Kouč Rudých ďáblů Erik ten Hag na to reagoval tak, že ho nenominoval na další ligový duel s Chelsea, na čež se Ronaldo za své chování omluvil. Podle klubové legendy Garyho Nevilllea by pro United bylo nejlepší, kdyby s Ronaldem okamžitě ukončila spolupráci.
Chelsea FC

Prohra se Záhřebem byla poslední kapkou. Vedení Chelsea se rozloučilo s Tuchelem

Fotbalistům londýnské Chelsea se nevydařil vstup nejen do nové sezóny anglické Premier League, na jejímž začátku ze sedmi dosavadních kol Londýňané vyhráli jen třikrát a nachází se tak aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale i do nové sezóny Ligy mistrů. Hned v prvním zápase totiž na hřišti Dinama Záhřeb prohráli 0:1 a to už bylo na vedení Blues příliš a rozhodli se tak ukončit spolupráci s koučem Thomasem Tuchelem.

Více souvisejících

Premier league Chelsea FC Petr Čech Fotbal

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Princezna Kate půjde s pravdou ven, naznačují zdroje z Velké Británie

Brity znepokojuje, jak málo toho ví o zdravotním stavu oblíbené princezny Kate, která v úvodu roku podstoupila operační zákrok. Od té doby se neukázala na veřejnosti. Podle nejnovějších informací by se však manželka prince Williama výhledově mohla lidem ukázat.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy